Directorul FBI este îngrozit de o amenințare la adresa SUA: ”Un guvern vrea să ne fure tot ceea ce nu poate crea”

Miercuri, 12 Aprilie 2023, ora 01:19
5947 citiri
Directorul FBI este îngrozit de o amenințare la adresa SUA: ”Un guvern vrea să ne fure tot ceea ce nu poate crea”
Directorul FBI Christopher Wray a spus că China este cea mai mare amenințare pentru SUA FOTO: Today

În timpul unei prelegeri de la Bush School din cadrul Universității Texas, Statele Unite, directorul FBI, Christopher Wray a vorbit despre amenințările la adresa securității naționale a SUA. Oficialul american a spus că în prezent China reprezintă ”cea mai mare amenințare” pentru America și că ”guvernul său nu se va da înapoi de la nimic, pentru a fura tot ceea ce nu poate crea”.

Amenințările la adresa securității naționale cu care se confruntă Statele Unite astăzi sunt la fel de complexe și sofisticate ca întotdeauna, a declarat directorul FBI, Christopher Wray, potrivit Today.

Pentru a răspunde provocărilor și a rămâne în fața pericolului, este nevoie să ne uităm cu cinci până la 10 ani înainte, anticipând încotro se îndreaptă amenințările, a spus el publicului, în timpul discursului său din 5 aprilie găzduit de Bush School a Universității Texas.

Putin a infiltrat un cal troian într-o țară NATO: Încă un atac la ”dominația” SUA pe plan mondial

Ce se așteaptă să vadă Wray în viitorul apropiat? Statele naționale ostile devin mai agresive în eforturile lor de a fura informațiile din SUA, de a viza infrastructura critică și de a interfera cu instituțiile democratice.

„Primul și centrul” acestor amenințări, a spus el, este China. „Nu există nicio îndoială că cea mai mare amenințare pe termen lung la adresa națiunii noastre, a securității noastre economice și a securității noastre naționale este cea reprezentată de guvernul comunist chinez”, a spus Wray.

Nouriel Roubini, avertisment major. ”Pregătiți-vă pentru o criză fatală: Băncile sunt aproape de colaps”

„Pentru a fi clar, această amenințare provine de la guvernul chinez, nu de la poporul chinez însuși... actualul regim chinez nu se va da înapoi de la nimic să fure ceea ce nu poate crea și totul într-un efort să ne depășească ca superputere globală și să modeleze o ordine mondială mai prietenoasă cu regimul lor hotărât autoritar.”

Wray a vorbit pe larg despre utilizarea de către China a hacking-ului ca o cale de „furt pe scară largă”.

Wray a spus că Rusia efectuează, de asemenea, „operațiuni persistente de influență malignă” printr-o varietate de amenințări cibernetice. Dar chiar dacă amenințările privind securitatea cibernetică și statul național se profilează la orizont, a spus Wray, terorismul rămâne prioritatea principală a FBI.

Un fost comandant rus vorbește din interior: Dezvăluie adevărul despre unde se îndreaptă armata lui Putin

Poate pentru prima dată în istoria sa, „ritmul” operațiunilor de combatere a terorismului FBI rămâne ridicat simultan pentru terorismul internațional, sponsorizat de stat și intern.

În plus, a spus Wray, progresele tehnologice, cum ar fi inteligența artificială și recunoașterea facială, au făcut mai ușoară vizarea cetățenilor americani și a resurselor acestora, făcând totodată mai dificilă pentru FBI să colecteze dovezi.

Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#amenintare securitate nationala SUA, #China amenintare putere SUA, #China SUA, #guvernul chinez, #SUA China , #Statele Unite