Ce-a pățit un șofer român prins că a circulat pe o autostradă din Olanda cu o viteză mai mare cu 38 km/h decât cea legală

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 22:36 29423 citiri
Amenda primită de un șofer român prins circulând cu viteză peste limita legală pe o autostradă din Olanda FOTO / automarket.ro

Un bărbat din Târgu Ocna, județul Bacău, a ajuns în fața instanței pentru că nu a plătit o amendă dată de autoritățile olandeze pentru o abatere la legislația rutieră din această țară.

Victor Dragoș L, din Târgu Ocna, a fost prins de ”radarul olandez”, în data de 05.06.2021, orele 18:06, circulând cu o viteză mai mare cu 38 de km/h decât limita legală admisă pe Europaweg (A21), în Arnhem.

Omul nu a plătit amenda pe loc, așa că autoritățile judiciare din Olanda au luat legătura cu omologii din România și i-au imputat șoferului român contravaloarea sancțiunii, una deloc mică.

Astfel, românul a fost obligat să plătească suma de 436 de euro, echivalentul în lei (2.153,84 lei), printr-o sentință a Judecătorie Onești, chiar dacă de la data săvârșirii faptei a trecut un an și jumătate.

”La data de 22.08.2022 a fost înregistrat pe rolul judecătoriei, certificatul emis de autorităţile judiciare din Olanda, în temeiul art. 290 şi următoarele din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, solicitând recunoaşterea și executarea unei sancţiuni pecuniare aplicată printr-o hotărâre a unui organ administrativ al statului olandez împotriva șoferului român”, se arată în actul de sesizare.

În baza acestei sesizări, șoferul a fost citat în instanță și a trebui să dea explicații în fața judecătorilor.

Instanța penală din Onești a recunoscut sancţiunea pecuniară aplicată de autorităţile olandeze, iar șoferul a fost obligat la plata sumei de 436 euro.

Fondurile obţinute din executarea sancţiunii pecuniare se transferă ca venit la bugetul de stat al României.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News