Postul de radio care a primit cea mai mare amendă de la CNA pentru dezinformări: s-a afirmat că ucrainenii sunt ”nazişti” care „antrenează paramilitar copii”

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 16:12
7895 citiri
Postul de radio care a primit cea mai mare amendă de la CNA pentru dezinformări: s-a afirmat că ucrainenii sunt ”nazişti” care „antrenează paramilitar copii”
Imagine dintr-un studio de radio FOTO Pixabay

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a dat două amenzi pentru o serie de emisiuni difuzate la începutul lunii martie despre războiul din Ucraina, emisiuni prezentate de Cosmin Guşă şi Iosefina Pascal la Gold FM: o amendă de 10.000 de lei şi încă una de 100.000 de lei.

În respectivele emisiuni s-a afirmat că ucrainenii sunt naziști care „antrenează paramilitar copii”, că sunt un neam de „şuţi, hoţi şi fete cu moravuri uşoare”.

S-a discutat și despre „detaşamente de copii pe modelul ISIS” sau despre limuzine care ar intra în România şi care au fund dublu, pentru a ascunde arme.

În emisiunea lui Cozmin Guşă s-a vorbit, fără dovezi, despre „ferme de copii din Ucraina”, care sunt în grija rakeţilor. „Noi când vom face aceste dezvăluiri punctual, ăştia, cu armele aduse în fundul dublu al maşinilor, vin să ne execute”, a mai afirmat Sorin Roşca Stănescu, invitat într-una din emisiunile lui Guşă, scrie paginademedia.ro.

Propuse de Mircea Toma, sancţiunile au fost votate de şapte dintre cei opt membri prezenţi. Nicolaie Bălaşa, vicepreşedintele CNA, a votat împotrivă pentru ambele sancţiuni.

Cum s-a apărat acţionarul postului

Andrei Guşă, acţionarul postului a reprezentat postul în faţa membrilor CNA.

„Nu am făcut nicio secundă propaganda lui Putin. Nici lui Zelenski. Nu am făcut propagandă niciunei părţi aflate în conflict. Vreau să nu uitaţi că emisiunile acestea sunt de opinie, iar politica noastră editorială este să lăsăm invitaţii să-şi exprime liber opiniile.

Bineînţeles, unii dintre invitaţi au păreri proprii, care unele sunt obiective, altele nu sunt obiective, dar doar prin dezbatere considerăm că putem să luptăm împotriva fake news-ului”, le-a spus Andrei Gușă membrilor CNA.

„Aş vrea să subliniez că noi nu furnizăm informaţii, ci formulăm opinii”, a subliniat Andrei Guşă. „Dacă mă întrebaţi pe mine, nu sunt de acord cu unele poziţii ale invitaţilor vis-a-vis de Ucraina, dar cu toate asta nu cred că am nici eu şi nici altcineva dreptul să le cenzurăm opiniile.”

Prima amendă, de 10.000 de lei, a fost dată pentru ediţia din 2 martie a emisiunii ”Ce-i în Guşă şi-n căpuşă”, în care Cozmin Guşă l-a avut invitat pe Peter Imre, care a făcut tot felul de aprecieri despre femeile din Ucraina care ar fi „refugiate” pe Coasta de Azur.

A doua amendă, de 100.000 de lei, a vizat emisiunile Scamatoriile Iosefinei, din 5 martie, respectiv Ce-i în Guşă şi-n Căpuşă, din 10 şi 11 martie, în care Guşă i-a avut invitaţi pe Adrian Severin şi pe Sorin Roşca Stănescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Comercianții din Rusia și China fac afaceri cu sârmă de cupru, în pofida sancțiunilor vestice, și evită taxele, pretinzând că tranzacțiile se referă la resturi de metale, conform unei...
"Apărarea aeriană ucraineană protejează și vecinii din Moldova, România şi Polonia". Apelul imperativ transmis de la Kiev
"Apărarea aeriană ucraineană protejează și vecinii din Moldova, România şi Polonia". Apelul imperativ transmis de la Kiev
Ucraina continuă să ceară Occidentului și aliaților săi ajutor în ceea ce privește apărarea aeriană împotriva valurilor de atacuri ruseşti care au vizat sistemul energetic în ultimele...
#amenda CNA, #radio, #dezinformare, #razboi Rusia Ucraina , #CNA