Șofer de TIR amdendat pentru că se scărpina pe spate cu o furculiță în timp ce era la volan

Vineri, 14 Octombrie 2022, ora 11:21
1963 citiri
Șofer de TIR amdendat pentru că se scărpina pe spate cu o furculiță în timp ce era la volan
Șoferul susține că amenda pe care a primit-o este nedreaptă FOTO trans.info

Un șofer de TIR din Spania a fost sancționat pe autostradă după ce a fost surprins de agenții de poliție în timp ce se scărpina pe spate cu o furculiță, deși se afla la volan, relatează La Vanguardia.

Șoferul de camion din Alcázar de San Juan (Ciudad Real) mergea pe drumul de la Sagunto la Pamplona și susține că nu și-a luat ochii niciun moment de la drum, conform Libertatea. El fost interceptat pe autostrada A-23 din provincia Teruel de agenții Gărzii Civile care au fost camuflați cu o motocicletă pe banda de urgență și care l-au fotografiat în timp ce se scărpina pe spate cu o furculiță.

Sancțiunea vine, potrivit agenților, pentru „conducerea fără concentrare, prudență și nedistragerea atenției necesare pentru a evita orice pagubă adusă dumneavoastră sau altora, scărpinând spatele cu furculița, neglijând complet atenția permanentă la conducere”.

„Avem o mâncărime, am stat multe ore în camion lucrând și nu știam că nu se poate nici măcar să te scarpini”, a spus șoferul. În conversația cu Cadena Ser, el era indignat: „Dar unde să oprești pentru a te scărpina pe spate?”, se întreabă el.

Șoferul consideră că sancțiunea pe care va trebui să o plătească este absolut nedreaptă: „Șoferii de camion petrec multe ore la volan și avem nevoi: să mâncăm, să bem, să fumăm, să ne scărpinăm sau să ne mușcăm unghiile, acestea sunt lucruri normale pe care le face toată lumea acasă și la serviciu. Și nu ar trebui să fim amendați”.

Agenții au stabilit că amenda pe care șoferul trebuie să o plătească este de 200 de euro, conform chitanței, redusă la 100 de euro dacă era achitată pe loc. Totul s-a întâmplat în luna mai, dar pentru că șoferul a refuzat să plătească, procesul-verbal a ajuns la angajatorul său după mai multe luni. Acum trebuie achitată suma de 240 de euro, pentru că va plăti și dobândă la amenda inițială.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#amenda bizara, #autostrada spania, #sofer de tir , #Spania