Covoare living – Opt moduri de a adăuga căldură și lux în sufragerie

Advertorial
Miercuri, 24 August 2022, ora 17:54
3827 citiri
Covoare living – Opt moduri de a adăuga căldură și lux în sufragerie
FOTO: unsplash.com

Covorul din camera de zi este inima casei, iar farmecul său merge dincolo de un simplu aspect plăcut, ci vine și cu o moliciune seducătoare și, în aceste zile cu facturi mari la combustibil, are calități izolatoare binevenite.

Principalul avantaj al covorului pentru living este gama incredibilă de posibilități de decorare pe care o oferă, datorită varietății largi de culori și texturi, precum și senzației de căldură sub picioare.

Diferitele tipuri de covoare living înseamnă că poți crea un aspect și o senzație dramatic de diferite cu un simplu covor. Explorăm mai jos cele mai bune opțiuni și idei.

1. Optează pentru lux cu un covor din lână

Lâna este opțiunea preferată pentru un covor sau o mochetă de sufragerie, nu doar pentru că este o fibră naturală, ci și pentru calitățile sale de rezistență și elasticitatea naturală, care o fac rezistentă la comprimarea de către mobilă și pași. De asemenea, cele mai multe covoare lână sunt calde și moi, cu o senzație de lux, de neegalat.

2. Luați în considerare alegerile de culoare

Deși marea majoritate dintre noi optează în continuare pentru covoare living neutre, putem strecura schimbări subtile. Tonurile tradiționale de auriu și bej sunt înlocuite de griuri, taupe și nuanțe de piatră, în timp ce culoarea puternică este folosită acum în același mod ca și tapetul, pentru a crea un accent. Damascurile și culoarea prunelor sunt, de asemenea, combinații de culori populare pentru camerele de zi.

3. Introdu textura

Textura în designul interior este fundamentală, chiar și pe covoare living. Covoarele texturate ar trebui să fie totuși curate și clare, fără modele grele.

4. Joacă-te modelele

Cele mai recente tendințe din camera de zi sugerează că dungile sunt la modă – și sunt acum disponibile în mai multe variante de culori curajoase – perfecte pentru scări și camere de zi mici. Poți fi îndrăzneț cu lățimi și culori pentru a crea dramatism, sau poți folosi linii fine pentru un efect mai clasic sau mai subtil.

Modelele florale revin, de asemenea, în actualitate. Există o tendință pentru modelele influențate de florile și fauna care se găsesc în natură.

5. Pune accent pe materiale atunci când alegi covoare living

Dacă ești în căutarea unor efecte și finisaje mai neobișnuite, ia în considerare unele dintre cele mai neașteptate fibre. Există o tendință în creștere de a folosi un procent de mătase sau mătase artificială, care oferă aspectul mătăsii la un preț moderat.

Lâna de lamă este o altă alegere elegantă, care este mai rezistentă decât lâna de oaie și vine într-o mulțime de nuanțe naturale nevopsite.

6. Optează pentru un covor pe măsură

Covorul de living pe măsură poate aduce un aspect individual unei încăperi, fie că este folosit la scară largă pentru un salon mare, fie pentru un proiect mult mai mic.

Covorul personalizat poate părea scump, însă dacă este realizat la dimensiunea dorită, nu există risipă, iar o margine poate fi făcută pentru a se potrivi oricărei forme de cameră.

7. Caută calitatea cu un covor țesut

Dacă calitatea este cuvântul tău preferat, ia în considerare covoare living țesute, realizate prin metoda tradițională, prin împletirea grămezii în suport.

Calitatea unui covor țesut este recunoscută instantaneu. Procesul de fabricare relativ intensiv și cantitatea mare de fire utilizate înseamnă un preț ridicat, dar calitatea este de neegalat, producând un covor stabil și foarte dens.

8. Ține cont de diferitele tipuri de țesătură

Textura de suprafață a covoarelor poate face o diferență uriașă în ceea ce privește aspectul și uzura covorului.

- Covoare living cu fire răsucite – au fire strâns răsucite pentru a oferi un covor rezistent, cu o senzație crocantă; acestea sunt mai puțin susceptibile de a prezenta urme de pași și uzură.

- Covoare living din catifea – au un fir dens și cu tăieturi joase, în care smocurile individuale sunt greu vizibile. Densitatea conferă un efect bogat și neted, deși are tendința de a lăsa urme de pași.

- Pilele în buclă sunt, de asemenea, populare, iar multe dintre ele sunt țesute pentru a arăta ca o pardoseală naturală, cum ar fi sisal. Un amestec de bucle înalte și joase sau de smocuri tăiate și buclate în cadrul aceluiași covor este uneori folosit pentru a crea un model. O alegere bună pentru un covor cu tonuri deschise, acestea nu vor arăta adânciturile lăsate de urmele de pași.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#amenajare casa, #living, #design living, #covor living , #decoratiuni interioare