Cele 3 elemente importante în amenajarea camerei unui adolescent

Advertorial
Miercuri, 15 Martie 2023, ora 17:15
3860 citiri
Cele 3 elemente importante în amenajarea camerei unui adolescent
FOTO: shutterstock.com

Tranziția dintre copilărie și adolescență este, în cele mai multe cazuri, una tumultoasă. Brusc, atât copilul, cât şi dorinţele şi nevoile sale se schimbă, iar părinţii trebuie să facă eforturi pentru a putea ţine pasul cu ele.

Copilăria este, pentru majoritatea dintre noi, cea mai frumoasă perioadă a vieţii. Însă, odată ce aceasta se apropie de final, simţim primele semne ale preadolescenţei şi, extrem de repede, vine şi adolescenţa. Brusc, multe din lucrurile care erau nelipsite din viaţa noastră nu mai au loc, multe din preferinţele noastre fiind înlocuite cu unele demne de un tânăr adolescent.

Frizura, hainele şi mobilierul sunt câteva dintre primele lucruri pe care orice copil le doreşte schimbate, atunci când este în şcoala gimnazială. Temele devin parte din rutina zilnică, atunci când copiii se întorc la școală, și poate fi adesea o perioadă stresantă, pentru multe familii.

Astfel, pentru a avea un loc în care poate studia în linişte, dar și să se relaxeze, copilul tău are nevoie de o cameră reamenajată conform nevoilor sale. Iată câteva idei:

Mobilierul

Atunci când vine vorba despre mobila birou, majoritatea tinerilor au aceeaşi dorinţă: să fie simplă. Spre deosebire de anii copilăriei, când iubeau culorile puternice şi îşi doreau pereţii pictați cu scenele preferate din poveşti, acum lucrurile sunt mult mai simple. Poţi începe cu alegerea unui birou de mici dimensiuni, pentru a nu exista loc pentru depozitarea lucrurilor inutile. Dacă nu găseşti unul cu o dimensiune potrivită, poţi opta pentru un model extensibil sau glisant. Dulapul, care va fi rapid ticsit de haine, trebuie să aibă cât mai multe poliţe, amplasate la distanțe diferite. Astfel, toate hanoracele, tricourile, jeansii şi pantalonii scurţi, articole iubite de mai toţi adolescenţii, vor avea suficient loc. Deoarece fotoliile clasice nu sunt prea îndrăgite de către tineri, acestea sunt înlocuite de către modelele puf.

Pereţii

După câţiva ani în care pereţii camerei copilului tău au fost cât mai viu coloraţi, fie cu vopsea, fie cu tapet, iată că a venit timpul ca aceştia să respire. Însă, deoarece trendurile în modă circulă repede, există unul îndrăgit de către tineri şi adulţi deopotrivă: peretele statement. Fie că este unul colorat diferit, fie este acoperit de un tapet cu modelul preferat ori de o placă uriaşă de plută, acesta va fi punctul de atracţie al camerei. Placa uriaşă de plută, de dimensiunea peretelui, este perfectă pentru a o umple cu printuri, postere, fotografii și suveniruri. Nu doar că arată bine şi aduce un iz industrial, dar îi şi permite tânărului adolescent să aibă un control creativ, pe care îl poate schimba ori de câte ori doreşte. În plus, oricât de plictisitor ar suna, plăcile de plută sunt perfecte şi pentru studiu.

Covorul şi draperiile

Covorul şi draperiile sunt, mai degrabă, o prioritate pentru părinţi, decât pentru tinerii adolescenţi, acestea având un rol important. Covorul, din punctul de vedere al mamei, are în special rolul de a proteja picioarele desculţe de pardoseala rece. Draperiile sunt perfecte din punct de vedere practic, în special în dimineţile de weekend sau de vacanţă, atunci când adolescentul tău vrea să doarmă mai mult. Culoarea acestora trebuie să fie complementară cu cele din restul camerei şi, de cele mai multe ori, tinerii le preferă cât mai simple, fără model.

Camera trebuie să reflecte personalitatea celui care o ocupă. Câteva articole unice de care se pot bucura, precum o oglindă supradimensionată și un suport pentru haine sau un sistem audio, pentru a se conecta la smartphone ori laptop, sunt elementele cheie. Indiferent de personalitatea sau de pasiunea sa, poţi găsi întotdeauna acele lucruri care să le ofere unicitate camerei și să-l facă să se simtă special.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#amenajare camera, #amenajarea camerei adolescentilor , #decoratiuni interioare