Câinele fiului doctoriţei satului a mutilat o fetiţă lângă magazin. Ce pedeapsă a primit proprietarul dulăului

Sambata, 13 August 2022, ora 12:41 3497 citiri
Două fetițe rănite de câinii lăsați liberi pe stradă FOTO observatorulph.ro

Două fetiţe din Epureni au fost atacate de ciobăneştii germani ai unui consătean, cazul fiind pe rolul Curţii de Apel Iaşi. Atacul s-a produs în plină zi, chiar în faţa dispensarului sătesc.

Doar intervenţia unui sătean, care a strigat la câini şi a aruncat cu pietre în ei a făcut ca incidentul să nu se sfârşească într-o tragedie. Chiar şi aşa, una dintre fetiţe a fost grav rănită. După aproape cinci ani, operaţii şi tratament psihologic, încă nu se poate spune că şi-a revenit. Judecat pentru vătămare corporală din culpă, proprietarul câinilor a primit doar o pedeapsă simbolică.

În septembrie 2017, Bianca P., din satul Epureni din apropierea Bârladului, şi-a trimis cele două fetiţe, de 9 şi 10 ani, la magazinul sătesc, pentru a cumpăra suc.

În apropierea magazinului, fetiţele au fost atacate de doi câini din rasa ciobănesc german, aparţinând unui localnic. Una dintre fetiţe a reuşit să scape fugind pe lângă o troiţă spre biserică, dar a doua a fost prinsă de cele două animale, acestea muşcând-o de mai multe ori. Un sătean aflat în zonă a reuşit să alunge câinii, iar fetiţa s-a refugiat pe terasa magazinului.

De acolo a fost preluată de ambulanţă şi transportată la spitalul municipal Bârlad, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Magistraţii Judecătoriei Bârlad l-au condamnat pe Prisecaru la 1 an şi jumătate de închisoare, dar cu suspendare, ca şi la plata a 70.000 lei, ca daune morale şi materiale către familia victimei şi a 7.600 lei reprezentând costul tratamentului aplicat la spitalul din Bârlad şi al transportului efectuat de ambulanţă. Sentinţa a fost atacată de Prisecaru, cazul intrând pe rolul Curţii de Apel ieşene.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com