Cine este Bridget Brink, noul ambasador numit de SUA în Ucraina

Joi, 19 Mai 2022, ora 10:43
2824 citiri
Cine este Bridget Brink, noul ambasador numit de SUA în Ucraina
Bridget Brink a fost aprobată ca fiind noul ambasador al SUA în Ucraina FOTO: Ambasada SUA în Slovacia

Senatul SUA a aprobat un nou ambasador al SUA în Ucraina, fiind vorba despre Bridget Brink. Ea mai fusese ambasador al SUA în Slovacia. Postul de ambasador al SUA în Ucraina a rămas vacant timp de trei ani.

Numirea a fost confirmată printr-un vot în seara zilei de 18 mai, potrivit CNN.

În februarie, ministrul de externe Dmitri Kuleba a confirmat că agenția a primit o cerere din partea Statelor Unite de a o numi pe Brink.

Ministerul Afacerilor Externe a demarat procedura de aprobare a candidaturii sale. Pentru a deveni ambasador, Brink trebuie să-și prezinte acreditările președintelui Ucrainei.

De remarcat că pe 18 mai, Ambasada SUA și-a reluat activitatea la Kiev, după o pauză de trei luni din cauza unei invazii rusești.

Postul a rămas vacant de trei ani

Ucraina așteaptă de aproape trei ani numirea unui nou ambasador. Președintele Donald Trump concediase fostul ambasador în mai, 2019. De atunci nu a mai existat un ambasador permanent al SUA în Ucraina.

Ce se știe despre Bridget Brink?

Și-a început cariera diplomatică la Departamentul de Stat în 1996. În 1997-1999 a fost ofițer politic consular la Ambasada SUA în Serbia.

Până în 2002, Brink a lucrat ca funcționar în Cipru, iar până în 2004 ca asistent special al secretarului de stat adjunct al SUA pentru Afaceri Politice în Europa, când Colin Pavel era secretar de stat.

Ea a fost, de asemenea, lider politic și economic la Tbilisi din 2005 până în 2008. În 2011, s-a întors în Georgia ca adjunct al șefului de misiune al Ambasadei SUA la Tbilisi. Din 2014 până în august 2015, a fost șef adjunct al misiunii la Ambasada SUA la Tașkent.

Din 2019, Brink este ambasadorul SUA la Bratislava, Slovacia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la UE este o certitudine. Acesta va avea loc pe 20 octombrie 2024, concomitent cu alegerile prezidențiale. Curtea Constituțională de la...
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ministrul de finanţe ucrainean, Serghei Marcenko, a anunțat că Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de armament, în încercarea de a compensa deficitul de arme şi...
#ambasador SUA, #Ucraina, #presedinte Ucraina, #acreditari , #Ucraina