Noua ambasadoare a SUA în România a ajuns la București. Kathleen Kavalec este prima femeie care ocupă această funcție FOTO

Joi, 09 Februarie 2023, ora 17:19
3367 citiri
Noua ambasadoare a SUA în România a ajuns la București. Kathleen Kavalec este prima femeie care ocupă această funcție FOTO
Kathleen Kavalec a lucrat în Rusia și Ucraina FOTO Facebook / Ambasada SUA la București

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a sosit joi, 9 februarie, la Bucureşti.

”Doamna ambasador Kathleen Kavalec a sosit astăzi la Bucureşti. În următoarele zile, doamna ambasador Kavalec va prezenta scrisorile de acreditare preşedintelui Klaus Iohannis şi se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă şi cu ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu”, a anunţat Ambasada SUA într-o postare pe Facebook.

Cine este Kathleen Kavalec

Plenul Senatului american a confirmat-o, în decembrie, pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec.

Kathleen Ann Kavalec, diplomat de carieră care a supravegheat programe majore de asistenţă ale SUA în străinătate, a fost nominalizată în luna iunie de preşedintele american Joe Biden pentru funcţia de ambasador în România.

Ea face parte din Corpul înalţilor diplomaţi, cu rangul de ministru consilier, iar la momentul nominalizării era şef de misiune la Misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, detaşată de la Departamentul de Stat din 2019. Anterior, ea a fost secretar adjunct în Biroul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice. Înainte de asta, Kavalec a fost directorul Oficiului pentru Afaceri Ruseşti şi adjunctul şefului Misiunii SUA UNESCO în Paris. Ea a mai supravegheat programe majore de asistenţă ale SUA în străinătate, în calitate de coordonator adjunct pentru asistenţă în Biroul European şi director pentru prevenirea conflictelor în Oficiul de Coordonare pentru Reconstrucţie şi Stabilizare.

Alte sarcini îndeplinite de Kavalec în străinătate au inclus funcţia de comisar pentru probleme culturale în Ambasada SUA la Bucureşti, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev (Ucraina) şi comisar politic la Ambasada SUA la Moscova (Rusia).

La Washington, ea a lucrat ca ofiţer pentru management legislativ în Biroul pentru Afaceri Legislative şi ca director al Departamentului Economic la Oficiul de Coordonare pentru Asistenţă pentru noil state independente.

Născută în California, Kavalec a obţinut licenţa în Ştiinţe Politice la University of California din Berkely şi un master în Ştiinţe în serviciul diplomatic la Georgetown University din Washington DC.

A primit numeroase distincţii ale Departamentului de Stat, precum şi Presidential Rank Award. Ea vorbeşte română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

Adrian Zuckerman şi-a încheiat mandatul de ambasador al SUA la Bucureşti în ianuarie 2021.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#ambasadoare sua bucuresti, #Kathleen Kavalec, #sosire Romania , #stiri politice