Ambasada Rusiei la București ironizează o decizie a MAE: Îi felicităm pe diplomații români: au dejucat un „complot împotriva securității țării”

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 15:33
3945 citiri
Ambasada Rusiei la București ironizează o decizie a MAE: Îi felicităm pe diplomații români: au dejucat un „complot împotriva securității țării”

Ambasada Federației Ruse în România ironizează, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, decizia prin care Ministerul Afacerilor Externe retrage, „din considerente de securitate națională”, vizele a 14 cetățeni ruși care ar fi urmat să participe la un eveniment internațional la București.

La sfârșitul săptămânii trecute, Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României de la Moscova a revocat vizele a 14 cetățeni ruși care urmau să vină, luni, 26 septembrie, la București, la Conferința Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor. Decizia, a afirmat biroul de presă al Diplomației Române, este bazată inclusiv pe considerente ce țin de securitatea națională a României.

Ambasada Federației Ruse la București a reacționat marți în mod ironic.

"În legătură cu precizările de presă ale MAE român referitoare la revocarea vizelor a 14 membri ai delegației ruse la Conferința Plenipotențiarilor a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor

Îi felicităm pe diplomații români: au dejucat un „complot împotriva securității țării”. Sub pretextul „amenințărilor la adresa securității naționale” s-au revocat vizele de intrare în România eliberate anterior pentru 14 membri ai delegației oficiale a Administrației de Comunicații a Federației Ruse la Conferința Plenipotențiarilor a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT).

S-a demascat „smecheria insidioasă”: delegații ruși au fost declarați ca fiind angajați ai Ministerului rus al Dezvoltării Digitale, dar, potrivit comentariului Ministerului de Externe român, s-au dovedit a fi „reprezentanți mass-media” - mai mult, din compania internațională de difuzare prin satelit „Russia Today”, a cărei simplă mențiune provoacă oroarea gardienilor români ai securității naționale.

Toate acestea au fost însoțite de afirmații vagi că retragerea vizelor nu ar putea afecta activitatea delegației ruse, în special, în promovarea candidaților noștri pentru funcții de conducere în UIT, ale căror alegeri vor avea loc în zilele următoare.

Dezvăluim „planul ostil secret” al acestor 14 delegați: de fapt, nu sunt jurnaliști, ci angajați ai holdingului media „Rossia Segodnia”, care nu are nicio legătură cu compania de televiziune „Russia Today”, în ciuda asemănării numelor în limba engleză. Acești membri ai delegației au fost responsabili de aspectele tehnice ale pregătirii și desfășurării evenimentului de protocol din 25 septembrie a.c., la care era planificată prezentarea candidaților ruși la UIT, printre care și R.R.Ismailov, candidat pentru postul de secretar general al Uniunii.

Rezultatul – în ciuda obstacolelor create de autoritățile oficiale ale României, grație eforturilor echipei ruse, evenimentul de protocol a avut loc și a avut un mare succes. Încercarea de a aduce prejudicii activității delegației noastre sub pretextul „securității naționale” a eșuat. Nu va fi nimic ce să-l bucure pe partenerul său senior din NATO", au scris reprezentanții Ambasadei ruse pe Facebok.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#ambasada Rusiei, #MAE, #diplomati romani, #viza, #Federatia Rusa , #Rusia