Află toate informațiile de care ai nevoie dacă te afli în căutarea unui cămin pentru bătrâni cu alzheimer!

Advertorial
Joi, 27 Iulie 2023, ora 18:29
2907 citiri
Află toate informațiile de care ai nevoie dacă te afli în căutarea unui cămin pentru bătrâni cu alzheimer!
FOTO: unsplash.com

Cu toții ajungem să ne facem griji pentru persoanele dragi din familie ce au ajuns la o vârstă înantată și care nu mai au posibilitatea de a se îngriji corespunzător singure.

Dacă și tu te confrunți cu această situație și nu stii cum ar trebui să procedezi pentru a lua decizia corectă, citește rândurile de mai jos și descoperă care este diferența dintre un centru de bătrâni clasic și un camin batrani alzheimer, dar și criterii de care ar trebui să ții cont pentru a lua cea mai bună decizie!

Care este diferența dintre un cămin de bătrâni clasic și un cămin de bătrâni cu alzheimer?

În primul rând, trebuie să știi că diferența principală dintre cele două tipuri de cămine de bătrâni constă în facilitățile adaptate special nevoile persoanelor cu alzheimer, dar și în pregătirea corespunzătoare a personalului. Spațiile unui astfel de centru sunt special amenajate pentru a facilita orientarea mediului înconjurător, astfel încât rezidenții să îl poată recunoaște. În plus, unele cămine de bătrâni pentru persoane ce suferă de alzheimer oferă programe și activități concepute special pentru a promova interacțiunea socială și a îmbunătăți calitatea vieții rezidenților. Personalul din aceste centru este special pregătit pentru a putea îngriji corespunzător persoanele ce suferă de această afecțiune, având capacitatea de a înțelege comportamentele specifice a celor ce suferă de această afecțiune, începând de la stările de confuzie, agitație și chiar tulburări de somn. Personalul într-un astfel de centru este răbdător și are capacitatea de a oferi sprijin emoțional pentru rezidenți, dar și pentru familiile acestora. Așadar, între cele două tipuri de cămine de bătrâni există diferența dintre capacitatea de a îngriji corespunzător persoanele ce suferă de această afecțiune. Ține cont de situația în care se află persoana dragă din familia ta, pentru a face cea mai bună alegere!

Care sunt criteriile de care este bine să ții cont pentru a evalua necesitatea internării persoanei dragi?

Dacă ești îngrijorat în legătură cu starea emoțională și cea mentală a unei persoane dragi, este important să acorzi atenție anumitor semne care pot indica necesitatea internării persoanei într-un azil specializat. Reține că este deosebit de important să consulți un medic în domeniul sănătății mintale, pentru ca vârstnicului să i se facă o evaluare corespunzătoare. Descoperă în rândurile de mai jos, principalele semne care îți vor indica faptul că persoana dragă ție are nevoie să fie îngrijită într-un loc specializat:

  • Dacă persoana dragă ție se simte tristă, anxioasă, depresivă, ori a ajuns chiar în punctul în care se confruntă cu gândurile de sinucidere, atunci cu siguranță trebuie să cauți ajutor medical imediat. Internarea într-un azil de bătrâni specializat poate fi cea mai bună soluție pentru a asigura siguranța și tratamentul de care vârstnicul are nevoie;
  • Dacă persoana dragă a devenit agresivă, ori pune în pericol siguranța sa ori pe a celor din jur, cu siguranță prin internarea într-un loc specializat vei putea gestiona situația, iar persoana în cauza va primi cele mai bune îngrijiri;
  • În cazul în care persoana dragă ție prezintă halucinații, semne de confuzie, delir, atunci este deosebit de important ca aceasta să fie evaluată și să i se prescrie tratamentul necesar. Este posibil ca internarea într-un mediu specializat să îi ușureze existența, să o facă să se simtă în siguranță și astfel să și poată primi îngrijirea de care are nevoie;
  • Nu în ultimul rând, dacă persoana vârstnică nu își poate asigura nevoile de bază, cum ar fi asigurarea hranei, igiena personală și a locuinței, administrarea corespunzătoare a medicamentelor, atunci cu siguranță internarea într-un mediu specializat îi va oferi acesteia siguranță și confort.

Pe Batranetifericite.ro ai posibilitatea de a opta pentru cele mai bune servicii de îngrijire și asistență pentru persoana dragă din familia ta! Aici găsești un centru cu dotări de ultimă generație, dar și cu personal special pregătit pentru tratarea batrânilor ce au nevoie de ajutor, și pentru tratarea celor cu alzheimer. Folosește datele de contact de mai jos și descoperă tot ce trebuie să știi despre un azil de batrani!

Date de contact:

Telefon: 0722624264

E-mail: contact@batranetifericite.ro

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Alzheimer, #batrani Alzheimer, #camin batrani , #alzheimer