Ministrul Muncii anunță o creștere ”un pic mai mare” a alocațiilor pentru copii din 2023. Noul procent promis

Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 22:15 12387 citiri
Ministrul Muncii a anunțat că alocațiile vor crește cu aproximativ 10% în 2023 FOTO Pexels

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut luni, 28 noiembrie, precizări în legătură cu majorarea alocațiilor.

Recent, Guvernul a anunțat că, la începutul lui 2023, alocațiile vor fi indexate cu rata inflației înregistrată în cursul anului anterior. Acest lucru presupunea o majorare de aproximativ 12 lei pentru un copil care beneficiază de alocaţia standard de 243 de lei.

Luni, într-un interviu acordat TVR, ministrul Muncii a anunțat că alocațiilor vor creşte cu peste 10 procente, nu doar cu 5. El a precizat că, săptămâna viitoare, Guvernul va majora salariul minim pe economie şi punctul de pensie, dar şi toate celelalte ajutoare acordate celor vulnerabili.

”Vor creşte alocaţiile copiilor. Va fi o creştere un pic mai mare. Veţi vedea. Vă spun în cifre absolute. Va creşte de la 243 la 274 de lei şi de la 600 de lei la 676 de lei. Cu riscul poate de a supăra, eu nu cred într-o familie care se bazează doar pe alocaţia copiilor. Este o veste bună, însă eu cred într-o familie în care ambii părinţi sunt apţi medical şi legal pentru a munci să se bazeze într-adevăr şi pe alocaţiile copiilor, dar şi pe salariu”, a declarat Marius Budăi.

Întrebat dacă țara noastră își permite în momentul de față creșterile anunțate, ministrul a răspuns: ”Dacă nu aveam aceste calcule în spate, nu luam această decizie”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News