Replica USR pentru Kelemen Hunor: „Atitudinea PNL este similară cu a bărbatului care și-a bătut femeia și după nu mai vrea s-o primească înapoi”

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 18:06
6078 citiri
Replica USR pentru Kelemen Hunor: „Atitudinea PNL este similară cu a bărbatului care și-a bătut femeia și după nu mai vrea s-o primească înapoi”
Vicepreședintele USR Allen Coliban a venit cu o replică pentru Kelemen Hunor FOTO Facebook / Allen Coliban

Primarul USR al Brașovului, Allen Colinan, a transmis marți, 12 octombrie, o replică la declarația liderului UDMR Kelemen Hunor, care, făcând referire la Dacian Cioloș, a afirmat că „nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă”.

Afirmația liderului maghiar a venit în contextul în care Dacian Cioloș, propunerea președintelui Klaus Iohannis de premier, caută susținerea UDMR și PNL pentru a forma noul guvern. Vicepreședintele USR Allen Coliban a venit apoi cu o replică.

„Colegilor de la Putere, de la PNL și UDMR, le spun așa: Cât mai ținem acest circ? Cât mai țineți domnilor această șmecherie, această bătaie de joc cu privire la ce s-a întâmplat cu adevărat.

Și noi am putea să spunem că atitudinea PNL-ului este similară cu a bărbatului care și-a bătut femeia și după aceea nu mai vrea s-o primească înapoi, din orgoliu.

Cât mai ignorăm faptul că avem 442 de morți astăzi, aproape dimensiunea unui parlament care ne moare zilnic. Avem situația aceasta de criză și avem timp de miștouri la TV cu astfel de declarații.

Există un acord de guvernare pe care noi l-am respectat, acord bazat pe reforme, măsuri, pe care PNL-ul l-a încălcat în mod repetat, inclusiv acest tip de respect pe care-l ai într-o coaliție de a te sfătui și de a dialoga cu partenerii de coaliție înainte de a face schimbări majore. Am avut doi miniștri care ne-au fost dați jos. Ceea ce spuneți dumneavoastră, dincolo de declarații politice, sunt un joc cinic și al ironiei cu soarta românilor care la ora actuală este una nefericită.

Vorbim și de creșterea prețurilor la energie, probleme la care la ora actuală în loc să veniți alături de noi și să facem coaliția aceasta de centru dreapta care să guverneze România și să rezolve aceste probleme, jucați un joc bizar de declarații politice.

De lipsa dumneavoastră de discernământ și de decizie din aceste momente profită PSD-ul și va profita și în 2024”, a declarat Allen Coliban, la Digi24.

Anterior, Kelemen Hunor a declarat că președintele a văzut că există o majoritate PSD-USR-AUR și astfel l-a propus pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier.

Hunor spune că de patru săptămâni nu a vorbit cu liderul USR și că în primul rând trebuie să se clarifice de ce USR a dat jos Guvernul. „Nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă”, a afirmat vicepremierul interimar, conform Digi 24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#allen coliban, #Kelemen Hunor UDMR, #vicepresedinte usr, #scandal usr plus pnl, #motiune de cenzura PNL, #coalitie de guvernare , #stiri Allen Coliban