Fenomen fascinant care a uluit lumea: Alinierea a șase planete s-a produs și o poți vedea acum pe cerul nopții VIDEO

Vineri, 31 Decembrie 2021, ora 04:00
11823 citiri
Fenomen fascinant care a uluit lumea: Alinierea a șase planete s-a produs și o poți vedea acum pe cerul nopții VIDEO
Alinierea planetelor un fenomen astronomic fascinant FOTO: Bustle

Pasionații de astronomie sunt entuziasmați în perioada sărbătorilor de iarnă din 2021, deoarece au ocazia să observe un fenomen absolut fascinant pe cerul nopții: alinierea a șase planete. Pentru a putea vedea conjuncția planetelor Jupiter, Saturn, Venus, Mercur, Neptun și Uranus ai nevoie de un telescop care să poate capta surprinzătorul eveniment cosmic.

Cel mai bun moment pentru a observa fenomenul este cuprins între 28 decembrie 2021 și 3 ianuarie 2022, dar în condiții de cer senin, afirmă experții, potrivit The Sun.

Conform revistei Sky at Night a BBC, conjuncția celor șase planete este o paradă cosmică, care oferă ”un mare eveniment astronomic”, atât pentru astronomii amatori, cât și pentru cei experimentați.

Asta pentru că spectacolul ceresc va fi vizibil cu ajutorul unui binoclu sau telescop, iar câteva dintre planete pot fi văzute chiar cu ochiul liber.

”Acesta este un mare eveniment astronomic, pentru începători, pentru tinerii astronomi, cât și pentru copii. Deoarece acest fenomen are loc aproape de apus, merită să amintim faptul că trebuie să așteptați până când Soarele a apus complet, înainte de a observa cerul nopții”.

Fenomen nemaivăzut descoperit de astronomi. Timpul va fi modificat de mișcarea Pământului

Venus, Saturn și Jupiter vor fi aliniate pe cerul crepuscular, la nord de Sagittarius și la sud de constelația Aquarius.

Venus va fi cea mai strălucitoare, cea mai joasă planetă, iar Jupiter va fi a doua cea mai luminoasă, dar cea mai înaltă. Saturn va fi la mijloc și va fi puțin mai întunecată.

Celebrul fizician Stephen Hawking surprinde lumea și după moarte: Misteriosul fenomen produs după Big Bang anticipat de englez

Pe 28 decembrie 2021 și-a făcut apariția un alt trio de planete: Mercur, Neptun și Uranus. Mercur se află aproape de Venus, iar Neptun și Uranus vor apărea puțin mai târziu, odată ce întunericul se va instala în totalitate.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#alinierea planetelor, #conjunctie, #aliniere planete cer, #sase planete, #planete sistem solar, #fenomen astronomic, #fenomen astronomic alinierea planetelor , #fenomen
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
S-au aliniat degeaba pentru ca Santa Claus nu trece pe la ele