Fenomen extraordinar pe cer: Evenimentul se petrece o dată la 1.000 de ani VIDEO

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 02:22
17686 citiri
Fenomen extraordinar pe cer: Evenimentul se petrece o dată la 1.000 de ani VIDEO
Alinierea a patru planete se întâmplă în această săptămână FOTO: Australian Geographic

Omenirea a fost mereu interesată de evenimentele astronomice, scrutând cu mare curiozitate cerul de-a lungul istoriei sale. Iată că acum, un expert australian a anunțat că fenomenul care poate fi observat pe bolta nopții în această săptămână: alinierea a patru planete, Jupiter, Venus, Marte și Saturn, care poate fi văzută o dată la 1.000 de ani.

O paradă strălucitoare de lumini se formează pe cerul nopții în acest sfârșit de lună aprilie 2022, iar cele patru planete sunt vizibile într-un șir uimitor, potrivit Australian Geographic.

În timp ce ”alinierea planetelor a fost perfectă în urmă cu aproximativ o săptămână, acestea au fost într-adevăr uniform distanțate”, a declarat astronomul australian, profesorul Fred Watson.

Timpul s-ar putea să nu existe: Teorie neobișnuită a filosofilor

Iar acum, ”Luna a apărut și ea în acest cvartet de planete. Am auzit că acesta este un eveniment care se produce o dată la 1.000 de ani. Nu m-am uitat pe cer de 1.000 de ani, dar cred că este corect”, a spus Watson.

Dacă ați ratat spectacolul de dinaintea răsăritului Soarelui, parada alinierii planetelor va continua și ”va arăta în continuare foarte bine, deoarece Luna se apropie de Soare” și în restul săptămânii.

În plus, există și un alt eveniment astronomic de urmărit și în vară. ”Avem o altă aliniere și în luna iunie 2022, când acestor patru planete, Marte, Jupiter, Venus și Saturn, li se va alătura Mercur.

De asemenea, vor întâlni și alte două planete – Uranus și Neptun – pe cer, dar veți avea nevoie de un telescop pentru a le vedea pe toate împreună”, a explicat astronomul din Australia.

Misterul unui obiect extraterestru căzut pe Pământ: Documente declasificate ale SUA confirmă evenimentul VIDEO

Și NASA a transmis că ”Marte, Venus și Saturn erau vizibile la începutul lunii aprilie, iar acum trio-ului li s-a alăturat și Jupiter. Cele patru planete aliniate pot fi văzute cu ochiul liber înșirate în linie dreaptă pentru tot restul lunii”.

Conjuncția celor patru planete poate fi observată din întreaga lume (și din România), în general, în orele de dinaintea răsăritului Soarelui, privind spre est sau spre răsăritul astrului nostru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#alinierea planetelor, #planete, #Jupiter, #Venus, #Saturn, #marte, #fenomen astronomic rar, #fenomen , #fenomen
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Cui i s-au aliniat planetele?