Alinierea a patru planete, un fenomen foarte rar: Se produce în aprilie 2022 VIDEO

Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 01:11 5147 citiri
Alinierea planetelor, fenomen rar pe bolta cerească în aprliie 2022 FOTO: Science Alert

Un eveniment astronomic cu totul special va avea loc în aprilie 2022, când astronomii și pasionații vor putea admira un spectacol extraordinar: alinierea planetelor Saturn, Marte, Venus și Jupiter.

A observa planetele Sistemului nostru Solar aliniate într-o ordine perfectă reprezintă una dintre experiențele uimitoare pe care le pot trăi oamenii de pe Pământ, potrivit Science Alert.

După mijlocul lunii aprilie 2022, când sunt privite din emisfera nordică, cele patru planete: Saturn, Marte, Venus și Jupiter vor fi aliniate aproape perfect pe cerul nopții, de parcă cineva ar trasa o linie imaginară pe boltă.

Alinierea planetelor începe să se formeze în jurul datei de 17 aprilie 2022, dar cel mai vizibil va fi în dimineața zilei de 20 aprilie, înainte de răsăritul Soarelui. Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă uitați spre est, pe bolta cerească, dar pentru o panoramă uimitoare ar trebuie să folosiți un binoclu sau un telescop.

Acolo, la orizont, ar trebuie să distingeți toate cele patru planete aliniate la rând pe cer, însă cu condiția ca vremea atmosferică să fie bună, senin, pentru o vizibilitate sporită.

"Colosul” cu o înălțime de 524 de metri care a lovit catastrofal: Cum a fost înghițită coasta Alaskăi VIDEO

După cum probabil știu deja pasionații observatori ai cerului, Saturn, Marte și Venus s-au reunit pe boltă de la sfârșitul lunii martie, dar abia la jumătatea lui aprilie, Jupiter se va alătura petrecerii, cu apogeul pe 24 aprilie.

Alinierea planetelor este un fenomen uluitor care apare foarte rar pe cerul nopții, cel puțin nu cu atât de multe planete. Cea mai rară aliniere a planetelor s-a produs în urmă cu peste 1.000 de ani, în anul 949 d.Hr., când opt planete din Sistemul Solar s-au așezat în linie. Iar următoarea aliniere a celor opt planete se va produce de-abia în anul 2492!

Secretul alinierii piramidelor de la Giza din Egipt: După 4.500 de ani a fost găsit de un arheolog american VIDEO

Iar alinierea a cinci planete s-a produs de doar trei ori în ultimii 17 ani: în 2005, 2016 și 2020, iar următoarea va fi in vara acestui an. ”NU avem întotdeauna această oportunitate. Uneori, este una sau două pe cer, dar de multe ori niciuna”, a spus Michelle Nichols, director la Planetariul Adler din Chicago.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News