Zegrean reactioneaza dupa ce a fost refuzat de liberali: Sunt eu mai basist decat ei?

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 07:11
3413 citiri
Zegrean reactioneaza dupa ce a fost refuzat de liberali: Sunt eu mai basist decat ei?
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a reactionat la refuzul liberalilor de a-l pune pe listele pentru parlamentare spunand ca cel putin jumatate din PNL poate fi acuzat de "basism" si ca nu este interesat sa candideze pe listele altui partid in aceasta toamna.

"Sunt eu mai basist decat ei? Asta-i raspunsul meu", a declarat Zegrean pentru Mediafax, intrebat cum a primit vestea ca PNL nu-l sustine pentru o candidatura la parlamentare din pricina etichetei de "basist".

"Eu nu voiam sa provoc tot scandalul acesta, daca stiam ce va iesi imi vedeam de treaba, dar m-am gandit ca sunt inca util pentru societatea romaneasca. Indiferent cine ce-ar spune, ca-s basist, ca nu-s basist, am facut exact ce trebuia facut intotdeauna.

Eu ma gandeam ca am expertiza necesara pentru a scrie legi, pentru ca asta am facut in ultimii 25 de ani, am scris constitutii si legi si am verificat constitutionalitatea legilor si cred ca am facut-o cum trebuie. Legile nu-s nici basiste, nici nebasesite, legile sunt constitutionale sau neconstitutionale, sunt bune sau rele", a mai adaugat fostul presedinte CCR.

Intrebat de ce crede ca a fost refuzat de liberali, Zegrean a raspuns ca motivul invocat de PNL este un pretext.

"Cred ca este un pretext motivul invocat de liderii PNL. Nu pot sa cred ca ei gandesc asa cand sunt in aceeasi situatie cu mine cel putin jumatate din PNL. Adica cum sa-mi spui mie ca nu ma vrei pentru ca sunt pedist cand am fost coleg cu ei?! N-au fost ei cu Basescu in aceeasi echipa? N-au castigat alegerile impreuna cu Alianta DA? Despre ce vorbim?

Cand, pe urma, au vrut sa-l lichideze in 2012, asta-i altceva. Ei imi reproseaza mie ca nu i-am lasat atunci sa-l lichideze. Dar eu am facut ce-am vrut? Am aplicat legea si am respectat Constitutia. Am facut sa triumfe democratia si constitutionalismul in Romania in 2012. Indiferent cine ce ar spune si ei stiu asta", a mai spus Zegrean.

El a adaugat ca nu se va inscrie in alt partid si nici nu va cauta sa candideze la alegerile parlamentare din aceasta toamna. "A fost ultima pirueta politica pe care am incercat-o", a incheiat Augustin Zegrean.

Liderii PNL au decis marti sa nu sustina candidatura fostului presedinte al Curtii Constitutionale Augustin Zegrean la alegerile parlamentare din aceasta toamna pe motiv ca a ramas cu o eticheta foarte puternica legata de Traian Basescu, au declarat pentru Mediafax surse liberale.

"Cu domnul Zegrean e treaba simpla, foarte simpla: nu e membru PNL, nu poate fi parlamentar al PNL. Ne-a comunicat si filiala", a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Augustin Zegrean parlamentare, #Augustin Zegrean CCR , #presedinte PNL