Reactia Alinei Gorghiu, dupa ce din PNL i s-a cerut excluderea

Vineri, 05 Mai 2017, ora 14:077636 citiri
Reactia Alinei Gorghiu, dupa ce din PNL i s-a cerut excluderea
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte PNL Alina Gorghiu a reactionat, dupa ce un liberal iesean din Biroul Permanent National, Dragomir Tomaseschi, a cerut excluderea acesteia din partid.

"Fiecare alege sa iasa din anonimat cum considera de cuviinta", a declarat Alina Gorghiu, pentru Ziare.com.

Dragomir Tomaseschi a cerut excluderea senatorului PNL din partid dupa ce, miercuri, a lipsit de la votul amendamentelor privind gratierea coruptilor, din Comisia Juridica a Senatului, vot in urma caruia amendamentele au fost adoptate.

Ulterior, joi, un nou vot in Comisia Juridica a Senatului a stabilit ca faptele de coruptie nu se mai gratiaza, iar Alina Gorghiu a explicat ca absenta sa din comisie, de miercuri, a fost o strategie care a functionat.

Tot joi, presedintele interimar la PNL, Raluca Turcan, a lansat un atac voalat la adresa fostului lider al partidului. In acest context, Raluca Turcan a scris, intr-o postare pe Facebook, ca Opozitia "este praf".

"Opozitia conteaza si e relevanta doar atunci cand e prezenta, pentru ca uneori mobilizarea poate fi decisiva in a castiga o lupta prin votul pe care il ai. Sau macar iti exprimi clar si tare pozitia politica, daca votul tau nu e decisiv.

Cei care lipsesc atunci cand e mai important (la mize politice foarte mari) sunt cei care fac OPOZITIA PRAF si intretin senzatia unei complicitati subterane cu agenda celor care fac din hotie o virtute.

Absentele de ieri din Comisia Juridica (cu exceptia celei motivate medical dar care trebuia sa aiba inlocuire) aduc intreg partidul in punctul de a fi privit ca pactizand cu PSD", a scris pe Facebook Raluca Turcan.

Citeste toate stirile despre Legea gratierii si discutiile pe marginea acesteia

In ce il priveste pe Dragomir Tomaseschi, acesta este un avocat iesean, fost presedinte al PDL Iasi si al Fortei Civice Iasi, ajungand in PNL dupa fuziunea FC cu PDL.

Tot acesta este cel care, in luna ianuarie, a depus o plangere penala la Parchet, reclamand ca vicepresedintele Senatului, Iuliana Scantei, a devenit parlamentar dupa ce a completat o adeziune, fara a fi membru de partid.

Fost prefect al judetului, Tomaseschi este avocatul fostei iubite a lui Gheorghe Nichita, Adina Samson, si fost candidat la alegerile cu scandal de la PNL Iasi, unde a obtinut cateva voturi.

Nu in ultimul rand, in vara anului trecut, i-a criticat dur pe Alina Gorghiu si Vasile Blaga, printre altii, dupa rezultatul de la alegerile locale.

"Un cuplu sinistru Gorghiu-Blaga la care se adauga eminenta cenusie a PNL Atanasiu zis Tase au impus candidatul PNL la primaria Iasilor.

(...) Un potential infractor ca Adomnitei si sluga sa Alexe Costel emiteau dispozitii de partid prin care MRU (cand facea politica) si eu urma sa fim exclusi din partid si eram declarati persona non grata in Podu Ros", sustinea atunci Tomaseschi, citat de Buna ziua, Iasi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News