Promisiuni de campanie: Gorghiu zice ca ii va "rupe picioarele" ministrului PNL al Transporturilor

Duminica, 17 Aprilie 2016, ora 20:133258 citiri
Promisiuni de campanie: Gorghiu zice ca ii va "rupe picioarele" ministrului PNL al Transporturilor
Foto: Facebook Alina Gorghiu

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, duminica, la Iasi, ca ii va "rupe picioarele" viitorului ministru liberal al Transporturilor daca nu se va preocupa de infrastructura, in special de realizarea autostrazii Iasi - Targu Mures.

Alina Gorghiu a spus, in cadrul actiunii de lansare a candidatilor PNL Iasi pentru alegerile locale, ca ii va rupe picioarele viitorului ministru liberal al Transporturilor, daca acesta nu va fi preocupat de proiectele de infrastructura.

"Pentru a se dezvolta, Moldova are nevoie de o legatura rapida cu Ardealul. Ministrul care nu va face infrastructura sa aiba grija. Ii voi rupe picioarele", a spus Gorghiu, in fata a peste o mie de membri si simpatizanti PNL din judetul Iasi.

Totodata, ea a precizat ca dupa alegerile parlamentare din toamna Romania are nevoie de un premier liberal pentru a schimba fata tarii.

Copresedintele PNL Vasile Blaga a spus ca "este inacceptabil ca autostrada intre Moldova si Ardeal sa fie realizata, ca orizont de timp, inspre anul 2030" si ca liberalii nu vor sprijini niciun guvern care nu face legatura rutiera intre cele doua provincii.

La randul sau, prim-vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur a declarat, in cadrul aceluiasi eveniment, ca liberalii care vor castiga primariile resedinta de judet din zona Moldovei vor pune pilonii autostrazii care sa lege estul de vestul tarii.

O varianta acutalizata a Master Planului de Transport prevedea ca pana in 2030 sa fie construiti 1.300 de kilometri de autostrada, dublu fata de o varianta initiala a strategiei.

Astfel, potrivit Ministerului Transporturilor, aceasta varianta prevede constructia unor sectoare de autostrada care figurau initial ca drum expres.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News