PNL si UNPR ar putea fuziona. Partidul lui Geoana e si el pe lista (surse)

Marti, 21 Iunie 2016, ora 22:449708 citiri
PNL si UNPR ar putea fuziona. Partidul lui Geoana e si el pe lista (surse)
Foto: Arhiva Hepta.ro

UNPR ar putea sa anunte, miercuri, declansarea unui proces de fuziune cu PNL, in perspectiva alegerilor parlamentare din toamna, progresistii negociind 18 locuri eligibile pe listele comune.

Potrivit unor surse politice citate de News.ro, liberalii ar urma sa cedeze 18 locuri eligibile pe lista de la alegerile parlamentare, din toamna, unor actuali membri ai UNPR.

Liberalii pun si conditii progresistilor: toti candidatii propusi de UNPR sa respecte criteriile de integritate ale PNL, in special cele privind dosarele in justitie.

O alta conditie este legata de ruperea progresistilor de imaginea celor doi lideri initiali ai UNPR, Gabriel Oprea si Nicolae Ontanu.

"Ceilalti nu au oferit nimic. Pana maine luam decizia", au declarat, pentru News.ro, surse din UNPR. Mai multe sedinte au avut loc, de altfel, la sediul central al UNPR, pe parcursul zilei de marti.

Miza fuziunii UNPR cu PNL vizeaza, pe langa maximizarea sanselor la parlamentare, si actuala configuratie a majoritatilor din teritoriu, in conditiile in care sunt judete in care UNPR inclina balanta privind stabilirea majoritatilor in consiliile judetene.

Potrivit acelorasi surse, PNL ia in calcul si posibilitatea unei fuziuni cu Partidul Social Romanesc, al lui Mircea Geoana, si Partidul National-Democrat, condus de catre Daniel Fenechiu.

Absorbtia acestor partide ar putea avea loc insa dupa ce PNL si UNPR vor lua o decizie clara in privinta fuziunii.

UNPR anunta inca de zilele trecute ca nu exclude o alianta cu PNL.

In contextul negocierilor politice, premierul Dacian Ciolos a anuntat ca nu se va inscrie in PNL.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
T. basilic
rank 5
Doresc disparitia PSD
rank 5
PSD va invata ce este forta liberala cinstita. Electoratul este....