PNL, primul pas in spate: Mircia Gutau nu e dorit de centru pentru Primaria Ramnicu Valcea

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 12:34
4232 citiri
PNL, primul pas in spate: Mircia Gutau nu e dorit de centru pentru Primaria Ramnicu Valcea
Foto: Digi 24 TV

Proaspat intrat in PNL si puternic sustinut de filiala locala pentru a candida la Primaria Ramnicu Valcea, Mircia Gutau nu se bucura si de sustinerea conducerii centrale a partidului, care nu vede cu ochi buni cele doua condamnari ale sale pentru infractiuni de coruptie.

Astfel, intrebat despre aceasta candidatura controversata, co-presedintele PNL Alina Gorghiu a dat asigurari joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca "filiala isi va reevalua pozitia".

Declaratia a fost facuta in contextul in care zeci de mii de romani au iesit in strada, in toata tara, dar si in strainatate, cerand stoparea coruptiei, arestarea infractorilor si primenirea clasei politice, dupa ce 32 de oameni au murit si peste 150 au fost raniti in incendiul de la clubul Colectiv.

Ponta si Piedone au demisionat, protestele au continuat - Aproape 100.000 de romani, in strada (Galerie foto & Video)

In urma cu doua saptamani, fostul primar al municipiului Ramnicu Valcea Mircia Gutau, condamnat de doua ori pentru fapte de coruptie, s-a inscris in PNL, dupa ce a trecut pe la mai multe partide, si a fost votat de colegii sai drept candidatul acestui partid la alegerile de anul viitor.

Condamnat de doua ori pentru coruptie, Mircia Gutau candideaza la primarie pentru PNL

"Le multumesc pentru increderea acordata de catre colegii liberali in aceasta seara. Impreuna vom castiga anul viitor si Primaria Ramnicu Valcea, si Consiliul Judetean in anul 2016. De azi ne apucam de treaba", a declarat Mircia Gutau potrivit Agerpres.

Pentru primirea lui Mircia Gutau in PNL au votat 21 dintre membrii prezenti la sedinta Comitetului Executiv Judetean, in timp ce doi s-au abtinut, informeaza sursa citata.

In urma cu aproape doua luni, presedintele PNL Valcea, Cristian Buican, anuntase intr-o conferinta de presa, ca fostul edil Mircia Gutau ar putea fi desemnat candidat pentru functia de primar al municipiului Ramnicu Valcea, daca este cel mai bine cotat in sondaje.

"Obiectivul nostru pentru anul 2016, pentru alegerile locale, este unul indraznet, dorim sa castigam Primaria municipiului Ramnicu Valcea, majoritatea in Consiliul Judetean - astfel incat sa avem si presedintia acestui for, plus alte 50 de primarii din Valcea, din cele 89 de localitati.

Criteriile pentru selectarea candidatilor pentru functiile de consilieri se vor baza pe o contributie financiara de maximum 30%, restul va conta profesionalismul, competentele.

Pentru Ramnicu Valcea, vom avea un sondaj pe baza caruia se va stabili cel care va fi candidatul PNL la alegerile pentru Primarie, va fi, evident, candidatul care va si castiga aceste alegeri", a precizat Buican, aratand ca "in procent de 99,99%, acesta va fi propunerea inaintata Biroului Politic National", daca Gutau se va situa pe primul loc in sondajele interne, conform Evenimentul Zilei.

Mircia Gutau a detinut doua mandate de primar al municipiului Ramnicu Valcea, fiind condamnat in 2010 la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare, dupa ce a pretins mita suma de 50.000 de euro unui om de afaceri in schimbul eliberarii unui certificat de urbanism.

Imediat dupa eliberarea conditionata, in 2011, Gutau s-a inscris in UNPR.

Eliberat recent din puscarie, fostul primar PDL Mircia Gutau s-a inscris in UNPR

De asemenea, in iunie 2014, el a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la doi ani si jumatate de inchisoare cu executare tot pentru coruptie, dar pedepsele au fost contopite si, de data asta, Gutau nu a mai ajuns in spatele gratiilor.

Fost primar din Ramnicu Valcea, condamnat la inchisoare, dar nu va fi arestat

Totodata, i s-a aplicat si interzicerea dreptului de a fi ales intr-o functie publica timp de doi ani dupa executarea pedepsei principale, dar sanctiunea expira pana la alegerile de anul viitor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gorghiu Gutau candidat primarie Valcea, #Gorghiu Mircia Gutau , #presedinte PNL