PNL acuza: Ponta vrea sefia Camerei pentru a putea controla mai usor ridicarea imunitatilor

Marti, 03 Mai 2016, ora 14:432193 citiri
PNL acuza: Ponta vrea sefia Camerei pentru a putea controla mai usor ridicarea imunitatilor
Foto: Facebook /Alina Gorghiu

Copresedintele PNL Alina Gorghiu sustine ca Victor Ponta isi doreste functia de presedinte al Camerei Deputatilor pentru ca din aceasta pozitie ar putea controla mai usor procedurile parlamentare in cazul ridicarii imunitatii.

"De ce isi doreste Victor Ponta locul lui Valeriu Zgonea? Pentru ca din pozitia de presedinte al Camerei Deputatilor ar putea sa controleze mai usor procedurile parlamentare in cazul ridicarii imunitatii", scrie Alina Gorghiu pe Facebook, conform News.ro.

Ea sustine ca pe oricine va propune PSD pentru aceasta functie, in cazul demiterii lui Zgonea, va trebui sa indeplineasca o conditie: sa aiba, daca nu o condamnare, macar un dosar penal sau sa fie un sustinator al platformei anti-justitie.

"De fapt, miza PSD legata de presedintia Camerei Deputatilor este de a crea o situatie politica prin care sa blocheze lupta impotriva coruptiei si sa ii scape basma curata pe cei anchetati in prezent", mai scrie copresedintele PNL.

Ponta, in sala de judecata, catre un student din ultimul rand: Nu ai vrea sa-mi iei locul

Ponta, audiat la DNA in noul dosar al lui Sebastian Ghita (Video) UPDATE

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, la Romania TV, ca Victor Ponta este "cel mai recomandat" pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, precizand ca urmeaza sa aiba o intalnire cu acesta, dupa Paste, pentru a stabili un plan.

Ponta si Ghita, pe lista deputatilor sanctionati pentru absente in ianuarie si februarie

Dragnea il vrea pe Ponta presedinte la Camera Deputatilor (Video)

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost exclus saptamana trecuta din PSD, dupa ce a cerut demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului, urmare a condamnarii definitive a acestuia in dosarul "Referendumul".

Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, presedintele forului poate fi revocat inainte de expirarea mandatului, cu votul majoritatii deputatilor prezenti, cu asigurarea cvorumului legal, prin vot secret cu bile. Propunerea de revocare se face in scris de catre liderul grupului parlamentar caruia ii apartine presedintele - in acest caz, PSD.

Ponta: Nu am copiat in scoala, m-am apucat mai tarziu. Nu mi se pare penibil sa te prinda cu copiatul

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News