Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Plangere penala la DNA impotriva Alinei Gorghiu, facuta de Sebastian Ghita

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 18:43
4685 citiri
Plangere penala la DNA impotriva Alinei Gorghiu, facuta de Sebastian Ghita
Foto: Arhiva B1 TV

Deputatul Sebastian Ghita a declarat, luni, ca va face o plangere penala impotriva Alinei Gorghiu, co-presedinte PNL.

Ghita contesta in instanta cautiunea record de 13 milioane de euro

Motivul, dupa cum a declarat deputatul pentru stiripesurse.ro, e ca Gorghiu si-a amenintat colegii ca, daca nu vor fi prezenti la votul din Camera Deputatilor la cererea DNA prin care s-a cerut incuviintarea retinerii si arestarii lui Ghita, nu se vor regasi pe listele la alegerile parlamentare din iarna.

" (...) voi proceda astfel: voi depune plangere penala impotriva Alinei Gorghiu de la PNL", a declarat pentru sursa citata Sebastian Ghita, care a completat ca liderul PNL "are declaratii publice in care le-a cerut celor din PNL sa mearga la votul din Parlament si sa voteze contra mea".

Sebastian Ghita, dupa ce a fost scapat de colegi: Iisus e singurul fara pacate. Nu m-am nascut sa fur, ci sa creez (Video)

La finele lunii martie, co-presedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat ca liberalii care vor absenta nemotivat la voturile privind alegerea presedintelui-director general al TVR si solicitarea DNA in cazul deputatului Sebastian Ghita nu se vor regasi pe liste la alegerile parlamentare. Biroul Politic National al PNL a adoptat, cu aceeasi ocazie, o rezolutie cu privire la criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care candideaza la alegerile parlamentare.

DNA a cerut avizul Camerei Deputatilor pentru retinerea si arestarea lui Sebastian Ghita, acuzat de dare de mita, santaj, folosirea de informatii nedestinate publicitatii, cumparare de influenta si conducere fara permis, insa solicitarea a fost respinsa prin votul plenului.

Ulterior, procurorii DNA i-au impus o cautiune de 13 milioane de euro.

Sebastian Ghita continua sa fie membru al comisiei parlamentare de control SRI cu toate ca el a demisionat, oficial, din partid in noiembrie 2014, dupa pierderea alegerilor prezidentiale de catre Victor Ponta.

Fostul premier, Victor Ponta, s-a prezentat, luni dimineata, la sediul DNA Ploiesti pentru a fi audiat in acest dosar, in calitate de martor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Sebastian Ghita plangere DNA Alina Gorghiu, #plangere DNA Alina Gorghiu, #Sebastian Ghita Gorghiu DNA , #presedinte PNL