Majorarea salariilor: Liberalii contesta votul - nu a fost cvorum, avem inregistrari. Ce spune PSD

Luni, 07 Noiembrie 2016, ora 18:599675 citiri
Majorarea salariilor: Liberalii contesta votul - nu a fost cvorum, avem inregistrari. Ce spune PSD
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a acuzat, luni seara, ca la sedinta Camerei Deputatilor in care s-a adoptat proiectul cresterilor salariale din Sanatate si Educatie nu a fost cvorum.

"Au fost 168 de deputati. Se vede acest lucru pe imagini. Presedintele Camerei Deputatilor se face vinovat. In lipsa conditiei de cvorum, s-a refuzat apelul nominal facut de PNL, pentru ca stiau ca legea nu va putea fi votata.

Maine vom face toate demersurile in a sesiza organele competente ca sa aratam ca Dragnea nu este cu nimic diferit de cei care au facut acelasi lucru anii trecuti. Dragnea isi bate joc de niste oamenii care se bucura ca li se maresc salariile. Fara cvorum, o lege nu poate fi votata", a declarat Alina Gorghiu la Realitatea TV.

Alina Gorghiu a facut o comparatie intre ceea ce s-a intamplat luni in Parlament si o situatie asemanatoare din 2010. Atunci, la votul pentru Legea pensiilor, Roberta Anastase, care era presedintele Camerei Deputatilor, a spus ca peste 170 de parlamentari au votat proiectul, chiar daca in sala erau mai putin de 80 de deputati.

Faptul ca nu a fost cvorum luni la adoptarea legii este sustinut si de agentia News.ro, care transmite ca doar 153 de parlamentari se aflau in sala de plen a Camerei Deputatilor la votul final potrivit imaginilor realizate imediat dupa anuntarea rezultatului. Agentia face publica inregistrarea care atesta lipsa cvorumului.

Si pe pagina de Facebook a Partidului National Liberal au fost postate cateva poze pentru a se dovedi ca nu a fost cvorum.

Pentru a se intruni cvorum era necesara prezenta a 178 de deputati, iar legea a fost adoptata cu 184 de voturi pentru si o abtinere.

Amintim ca inainte de vot, Remus Cernea si Mircea Toader au cerut apelul uninomital, dar cererile au fost respinse. "Apelul nominal inseamna sa stim adevarul daca suntem sau nu in cvorum. Intreaga tara asteapta responsabilitate. Nu suntem 180 si ceva de oameni in sala. Acest lucru trebuie verificat prin apel nominal. Altfel suntem intr-o uriasa frauda", a sustinut Remus Cernea.

"Sa ne comunice secretarii care este numarul de parlamentari prezenti", a cerul si Mircea Toader.

Cum reactioneaza PSD

Referitor la acuzatiile despre lipsa cvorumului, liderul PSD Liviu Dragnea le-a transmis liberalilor sa discute cu cei din conducerea Camerei Deputatilor.

"Habar nu am ce imagini au liberalii, sa vorbeasca cu conducerea Camerei. Eu vad la PNL, ca si la Guvern o incancenare foarte mare impotriva oricarei legi care ar putea sa ii faca romanului viata mai buna. Numai cineva care uraste foarte mult romanii ar putea face asa ceva. In rest, sa numere pozele, sa numere voturile, nu e treaba mea", a spus Dragnea.

Ce spune presedintele Camerei Deputatilor

Presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a comentat acuzatiile privind lipsa cvorumului.

"Eu am avut niste secretari de sedinta care au numarat. In sala, colegii se misca. Eu intotdeauna am luat de baza acel rezultat pe care mi-l anunta secretarii. Ei (PNL - n.red.) pot sa spuna orice", a declarat Iordache pentru Mediafax.

Amintim ca proiectul de lege prin care o parte dintre angajatii din Sanatate si Educatie ar putea primi mai multi bani, de la inceputul anului viitor, a fost adoptat, luni, in Parlament cu 184 de voturi pentru si o abtinere.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News