Liberalii stabilesc azi o conducere interimara. Raluca Turcan este favorita pentru sefia PNL

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 12:461417 citiri
Liberalii stabilesc azi o conducere interimara. Raluca Turcan este favorita pentru sefia PNL
Foto: Ziare.com

Liberalii s-au reunit marti, la ora 12.00, in Biroul Politic National pentru a stabili conducerea interimara a partidului, dupa demisia Alinei Gorghiu, urmare a rezultatului slab al PNL la alegerile parlamentare. Numele Ralucai Turcan, liderul PNL Sibiu, este vehiculat pentru preluarea interimara a conducerii partidului.

Luni, dupa ce a demisionat, Alina Gorghiu a afirmat ca trebuie organizata rapid, in maximum doua luni, Conventia Nationala a partidului, care sa aleaga o noua conducere.

Pana atunci, liberalii vor avea o conducere interimara, numele vehiculat in partid fiind cel al Ralucai Turcan, presedintele PNL Sibiu, organizatie care a obtinut un scor foarte bun la alegeri, de peste 38%, aproape dublu cat rezultatul la nivel national al partidului.

Luni seara, la Bucuresti, a fost o sedinta de pregatire a reuniunii BPN de marti, la care au participat liderii organizatiilor judetene care au obtinut rezultate de peste 20% la alegeri, adica peste scorul la nivel national al formatiunii.

Dezbaterile celor prezenti la sedinta de luni seara au durat aproape trei ore si au existat doua curente de opinie: lideri judeteni care au propus ca Alina Gorghiu si actuala echipa demisionara sa asigure interimatul pana la congres si altii care au propus o echipa noua.

Din echipa interimara de conducere a PNL pana la congresul de anul viitor ar urma sa faca parte si Mircea Hava, liderul de la Alba, care ar putea prelua functia de secretar general interimar in locul lui Ilie Bolojan, care a demisionat si el luni.

Un alt nume care s-ar putea regasi in echipa interimara de conducere a PNL este europarlamentarul Daniel Buda de la Cluj. El detine in prezent functia de prim-vicepresedinte al PNL, numit dupa demisia lui Vasile Blaga de la conducerea partidului.

Conducerea interimara ar urma sa aiba aproximativ 20 de persoane, in principal liderii organizatiilor judetene care au obtinut rezultate peste media partidului la alegerile parlamentare.

"Discutia (de luni seara - n.r.) fost una informala, cu liderii organizatiilor care au luat scoruri peste media pe tara. Nu-i o decizie, nu-i o discutie in urma careia sa se ia decizii oficiale. S-a ajuns insa la o concluzie si anume ca pentru pozitiile care s-au vacantat si pentru interimat va fi o regula pe care o s-o respectam: meritocratia in partid si cei care au obtinut rezultate, aceia vor fi in opinia mea propuneri corecte pentru functiile interimare pe care si eu si Ilie Bolojan si alti colegi le-am eliberat.

Maine veti vedea care sunt aceste propuneri pe care le vom face BPN si sper ca ele sa fie bine primite. Discutia a fost una cat se poate de deschisa, una consensuala si maine (marti - n.red.) vor afla, inaintea dumneavoastra, colegii mei", a declarat Alina Goghiu, luni seara.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News