Liberalii tin cu dintii de alegerile in doua tururi: Ce au cerut Guvernului

Joi, 21 Aprilie 2016, ora 18:473168 citiri
Liberalii tin cu dintii de alegerile in doua tururi: Ce au cerut Guvernului
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, ca Guvernul trebuie sa emita o Ordonanta de Urgenta, in cazul in care Curtea Constitutionala va accepta exceptia de neconstitutionalitate privind alegerea primarilor intr-un tur de scrutin, ea precizand ca nu ar mai crede ca avem un guvern tehnocrat, in Romania, daca nu si-ar asuma punerea in aplicare de urgenta a unei hotarari a CCR.

Alina Gorghiu a afirmat ca data de 4 mai, in care se va dezbate, la Curtea Constitutionala, exceptia de neconstitutionalitate pe legea alegerii primarilor intr-un singur tur de scrutin, este o data importanta pentru democratia din Romania, nu doar pentru PNL, relateaza News.ro.

"Nu conteaza cine a facut sesizarea la Curtea Constitutionala, este o data care nu are relevanta pentru PNL sau alte institutii, ci relevanta este raportata la sistemul democratic de alegeri din Romania. Sunt convinsa ca va fi un succes, prin solutia data de CCR", a spus Alina Gorghiu.

Alegerile intr-un singur tur inca mai pot fi evitate - legea ajunge la CCR, dupa contestatia unui jurnalist

Ea a afirmat ca Guvernul trebuie sa reactioneze prompt in cazul in care Curtea va decide ca alegerile locale intr-un singur tur nu sunt constitutionale. "In mod categoric, o decizie favorabila pe tema acestei exceptii de neconstitutionalitate nu poate fi altfel rezolvata, in timp util, altfel decat prin Ordonanta de Urgenta, de catre Guvern", a spus copresedintele PNL.

"Nu as mai crede ca avem un guvern tehnocrat, in Romania, care a preferat sa ramana pasiv pe o tema atit de importanta privitoare la democratia din Romania, daca nu si-ar asuma punerea in aplicare de urgenta a unei hotarari venita din partea Curtii Constitutionale, care este obligatorie pentru toata lumea", a declart Alina Gorghiu.

Primari alesi intr-un singur tur, decizie criticata de societatea civila: Nu exista cu adevarat vointa politica

Ea a precizat ca "impasul in Parlament ar fi evident". "Refuz sa cred ca cel care poate sa faca acest lucru rapid, si anume Guvernul, va refuza sa puna in aplicare hotararea", a mai mentionat Alina Gorghiu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News