Liberalii tin cu dintii de alegerile in doua tururi: Ce au cerut Guvernului

Joi, 21 Aprilie 2016, ora 18:47
3248 citiri
Liberalii tin cu dintii de alegerile in doua tururi: Ce au cerut Guvernului
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, ca Guvernul trebuie sa emita o Ordonanta de Urgenta, in cazul in care Curtea Constitutionala va accepta exceptia de neconstitutionalitate privind alegerea primarilor intr-un tur de scrutin, ea precizand ca nu ar mai crede ca avem un guvern tehnocrat, in Romania, daca nu si-ar asuma punerea in aplicare de urgenta a unei hotarari a CCR.

Alina Gorghiu a afirmat ca data de 4 mai, in care se va dezbate, la Curtea Constitutionala, exceptia de neconstitutionalitate pe legea alegerii primarilor intr-un singur tur de scrutin, este o data importanta pentru democratia din Romania, nu doar pentru PNL, relateaza News.ro.

"Nu conteaza cine a facut sesizarea la Curtea Constitutionala, este o data care nu are relevanta pentru PNL sau alte institutii, ci relevanta este raportata la sistemul democratic de alegeri din Romania. Sunt convinsa ca va fi un succes, prin solutia data de CCR", a spus Alina Gorghiu.

Alegerile intr-un singur tur inca mai pot fi evitate - legea ajunge la CCR, dupa contestatia unui jurnalist

Ea a afirmat ca Guvernul trebuie sa reactioneze prompt in cazul in care Curtea va decide ca alegerile locale intr-un singur tur nu sunt constitutionale. "In mod categoric, o decizie favorabila pe tema acestei exceptii de neconstitutionalitate nu poate fi altfel rezolvata, in timp util, altfel decat prin Ordonanta de Urgenta, de catre Guvern", a spus copresedintele PNL.

"Nu as mai crede ca avem un guvern tehnocrat, in Romania, care a preferat sa ramana pasiv pe o tema atit de importanta privitoare la democratia din Romania, daca nu si-ar asuma punerea in aplicare de urgenta a unei hotarari venita din partea Curtii Constitutionale, care este obligatorie pentru toata lumea", a declart Alina Gorghiu.

Primari alesi intr-un singur tur, decizie criticata de societatea civila: Nu exista cu adevarat vointa politica

Ea a precizat ca "impasul in Parlament ar fi evident". "Refuz sa cred ca cel care poate sa faca acest lucru rapid, si anume Guvernul, va refuza sa puna in aplicare hotararea", a mai mentionat Alina Gorghiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gorghiu alegeri singur tur, #alegeri singur tur OUG, #alegeri singur tur ordonanta , #presedinte PNL