Liberalii ii declara razboi lui Oprea: Sa vedem cum se prezinta situatia reala

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 11:59
3598 citiri
Liberalii ii declara razboi lui Oprea: Sa vedem cum se prezinta situatia reala
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderii PNL au anuntat luni ca vor depune o motiune simpla impotriva vicepremierului Gabriel Oprea, dupa moartea politistului motociclist din coloana oficiala a demnitarului. Liberalii vor propune inclusiv infiintarea unei comisii de ancheta si audierea sefului UNPR.

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, la Parlament, ca liberalii vor face trei propuneri care vor fi dezbatute in grupurile parlamentare din Senat si Camera Deputatilor.

Este vorba despre infiintarea unei comisii de ancheta care sa stabileasca daca Oprea a folosit abuziv coloana oficiala, despre audierea ministrului de Interne si despre propunerea ca Victor Ponta sa ofere lamuriri in acest caz, luni, in plenul Parlamentului, la "ora prim-ministrului".

Ponta, despre cazul politistului mort: E o lectie politica foarte buna pentru Oprea

"Prima propunere este legata de mult-discutata comisie de ancheta. A existat o discutie referitoare la cadrul legal in care se poate organiza aceasta ancheta (...). In acest moment stim ca nu exista urmarire penala impotriva lui Gabriel Oprea, urmarirea este in rem, motiv pentru care nu vad de ce nu se poate propune o comisie de ancheta pentru a analiza abuzul de putere referitor la acest accident asupra caruia nu vrea sa dea nimeni lamuriri", a explicat Gorghiu.

"Mai avem o propunere de audiere a acestui ministru. Aceste aspecte pot fi lamurite in cadrul comisiilor de specialitate, de cercetare a abuzului. Mai este o propunere pentru luni, saptamana viitoare, la ora prim-ministrului in Parlament, cu tema lamuririi de catre Ponta a acestei spete. Nu vreau sa cred ca Executivul vrea sa ascunda sub pres o minciuna", a continuat liderul liberal.

Gorghiu a mai spus ca asteapta "o reactie din partea lui Liviu Dragnea, care de patru zile e in silenzio stampa" in ceea ce priveste moartea politistului de la Rutiera.

Desi PNL nu are majoritate simpla pentru concretizarea acestor propuneri, Alina Gorghiu a subliniat ca "orice solicitare poate fi facuta, interesul Parlamentului e sa afle adevarul".

"Avem obligatia sa facem exercitii de transparenta in Parlament, toate acestea se vor discuta astazi in grupul de la Camera si de la Senat, iar cei doi lideri vor avea o conferinta de presa comuna astazi pentru a prezenta calendarul actiunilor", a explicat liderul PNL.

La randul sau, co-presedintele PNL Vasile Blaga a spus ca liberalii au propus Comisiei de aparare din Senat "sa ceara audieri in acest caz pentru a vedea cum se prezinta situatia reala".

Oprea nu-si da demisia

Comentariile liderilor liberali vin la scurt timp dupa ce vicepremierul Gabriel Oprea a sustinut, luni, o declaratie de presa pe tema accidentului in care si-a pierdut viata un tanar politist din coloana sa oficiala.

Gabriel Oprea nu isi da demisia: Nu am folosit ilegal coloana oficiala. Nu am stiut ca e un accident

Ministrul de Interne a declarat ca nu a folosit ilegal coloana oficiala si ca nu a stiut ca este un accident decat dupa ce a trecut de locul respectiv.

Oprea a tinut sa transmita condoleante parintilor si vaduvei politistului si a mentionat ca nu a facut declaratii pana acum "din respect" pentru acestia, pana dupa inmormantare.

Aceasta a fost prima aparitie publica a ministrului dupa accidentul produs marti seara in Bucuresti, cand politistul de la Rutiera care insotea coloana sa oficiala si-a pierdut viata dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Gorghiu Oprea, #audiere Oprea, #motiune simpla Oprea, #comisie ancheta Oprea , #presedinte PNL