Gorghiu si-a dorit sa fie sef la penitenciare si spune ca Pruna nu va fi propusa la Justitie de PNL

Joi, 14 Iulie 2016, ora 13:572891 citiri
Gorghiu si-a dorit sa fie sef la penitenciare si spune ca Pruna nu va fi propusa la Justitie de PNL
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, ca Raluca Pruna nu va fi o propunere a PNL pentru functia de ministru al Justitiei dupa alegerile parlamentare daca liberalii vor forma majoritatea.

"O sa avem un ministru sustinut de PNL. Eu deja ma gandesc deja la vreo doua-trei idei, nu se regaseste doamna Pruna, nu ca as avea ceva cu ea, dar am alte optiuni, propuneri ale partidului, dar am si eu dreptul la niste idei. Va conta foarte mult si cel care va gestiona penitenciarele in Romania", a spus Gorghiu la DC News.

Ea a aratat ca pentru situatia din unitatile de detentie l-ar fi demis demult pe seful penitenciarelor si ca asteapta o pozitie mai ferma de la ministrul Justitiei.

"De foarte multa vreme aud despre situatia de acolo, de spagile care se iau, (...) insa daca nu intra autoritatile, control pe bune, sa raspunda la sesizari pe bune, sa mai taie din coruptia din penitenciare, nu va rezolva mare lucru", a afirmat liderul PNL.

Gorghiu a sustinut ca in primul mandat de parlamentar si-a dorit foarte mult sa fie sef la penitenciare.

"Nu imi aduc aminte daca i-am propus lui Tariceanu sau i-am propus si m-a refuzat", a aratat ea.

Gorghiu a mai afirmat ca nu exclude o majoritate cu ALDE si un dialog cu USB.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a cerut inca din decembrie demisia sefului Penitenciarelor, care, potrivit legii, nu poate fi shimbat din functie decat in conditii foarte stricte.

Miercuri, in contextul protestelor din penitenciare, Raluca Pruna a declarat ca nu ia masuri sub presiunea detinutilor: Daca am asteptat 20 de ani, mai stam 2 luni.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News