Gorghiu o acuza pe Firea ca interzice mitingul PNL de sambata UPDATE Firea: L-am aprobat si i-am trimis protocolul pe WhatsApp

Luni, 17 Octombrie 2016, ora 20:485756 citiri
Gorghiu o acuza pe Firea ca interzice mitingul PNL de sambata UPDATE Firea: L-am aprobat si i-am trimis protocolul pe WhatsApp
Foto: captura video Digi24

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, o acuza pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, ca refuza sa autorizeze mitingul pe care liberalii voiau sa il organizeze sambata in Capitala, pentru sustinerea Guvernului Ciolos. "Ce naste din Iliescu, comunism respira", comenteaza Alina Gorghiu.

"Am aflat acum cateva minute ca Primaria Capitalei a decis cenzurarea manifestatiei publice pentru care PNL a facut zilele trecute demersurile institutionale. Evenimentul ar urma sa aiba loc sambata aceasta. Mizam pe participarea bucurestenilor care sustin o guvernare reformista dupa 11 decembrie.

Dupa ce ieri a fost folosita aceasta informatie (destinata exclusiv comisiei din cadrul Primariei Capitalei care aproba manifestarile publice) pentru a lansa un atac politic la adresa PNL, astazi opera a fost desavarsita", a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

UPDATE 20:30 Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a declarat insa, la Realitatea Tv, ca evenimentul PNL a fost, de fapt, aprobat. Mai mult, el a spus ca un reprezenant al liberalilor a fost prezent in comisie si a discutat detaliile.

"A fost autorizat protocolul privind organizarea unei manifestatii publice solicitata de catre PNL care vizeaza miting pentru sustinerea guvernului tehnocrat. Azi, in cadrul comisiei, reprezentantul PNL a fost de fata cand am discutat cu jandarmeria care va fi modul in care se va desfasura acest miting", a anuntat Badulescu, viceprimarul Capitalei.

Alina Gorghiu, aflata si ea in direct prin telefon la Realitatea Tv, a fost intrebata daca este posibil ca reprezentantul PNL s-o fi informat gresit.

Liderul PNL a negat si a spus ca Primaria ar fi revenit asupra deciziei "la presiune", dupa ce ea s-a plans in mass-media ca organizarea manifestatiei a fost respinsa.

UPDATE 20:48 Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni seara, intr-o interventie la Antena 3, ca i-a trimis presedintelui PNL, Alina Gorghiu, pe WhatsApp, protocolul semnat privind solicitarea de organizare a mitingului.

Firea a precizat ca urmeaza ca ultima semnatura, a secretarului primariei, sa fie pusa marti dimineata. Primarul a mai spus ca este vorba despre un "scandal mediatic fals, creat pentru a manipula, de catre PNL, in frunte cu presedintele".

Liberalii vor sa organizeze un miting de sustinere pentru Guvernul Ciolos

Liberalii vor sa organizeze sambata un miting cu 50.000 de participanti care sa isi exprime sustinerea fata de guvernul tehnocrat condus de Dacian Ciolos. Informatia a fost dezvaluita public de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la postul Romania TV.

"Am primit la Primaria Generala a Capitalei o solicitare din partea PNL pentru a organiza un miting pe data de 22 octombrie, deci sambata viitoare, intre orele 8,00 - 14,00, miting pentru sustinerea Guvernului tehnocrat, in Piata Victoriei, perimetru cuprins intre bulevardul Aviatorilor, Parcul Kiseleff, bulevardul Ion Mihalache, Titulescu, Calea Victoriei, Lascar Catargiu. (...)

Asa scrie aici, uitati, organizatorul adunarii publice: PNL. Obiectul adunarii publice: miting pentru sustinerea Guvernului tehnocrat. Numar participanti: circa 50.000 de persoane din Bucuresti si din provincie. Deci vor veni cu autocarele si vor bloca Bucurestiul sambata viitoare (...) Pe aceasta cale, ii rog pe bucuresteni sa inteleaga faptul ca nu am nicio vina ca va fi haos in Bucuresti", a declarat Gabriela Firea.

C.B.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News