PNL nu va face alianta cu partidul lui Basescu: Mai bine in Opozitie decat pact cu diavolul

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 19:40
6071 citiri
PNL nu va face alianta cu partidul lui Basescu: Mai bine in Opozitie decat pact cu diavolul
Foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a spus miercuri seara ca liberalii ar prefera sa ramana in Opozitie decat sa faca alianta cu PMP, partidul lui Traian Basescu, despre care a spus ca ar fi un "pact cu diavolul".

Intr-o emisiune la B1 Tv, liderul liberal a recunoscut ca si-ar dori pe USR in Parlament si ca singurul partid pe care vrea sa il invinga la alegeri este PSD.

"USR este un partid pe care mi-l doresc in Parlament. Nu cred ca USR este un adversar direct al PNL. Singurul partid care poate sa faca foarte mult rau Romaniei si pe care avem obligatia sa il invingem in aceste alegeri este PSD.

(...) Niciodata din PNL nu vor fi presiuni sa se faca aliante cu Basescu. Mai degraba ar ramane colegii mei din PNL in opozitie decat sa se faca pact cu diavolul. In opinia mea, PMP nu va intra in Parlament. Tragand linie, ajung la concluzia ca PMP nu va fi in Parlament", a spus Alina Gorghiu.

Aceasta este de parere ca, dupa Consiliul National al PNL, in care liberalii au votat sustinerea lui Dacian Ciolos la functia de premier, apropierea actualului premier de PNL "este benefica pentru Romania" si a mentionat ca seful Executivului va participa la mitingul liberalilor de duminica.

"Are o responsabilitate mare pe final de mandat, misiunea sa nu este usoara", a spus Alina Gorghiu.

"Guvernul va fi unul politic. In mod cert, acel guvern politic nu poate fi discutat cu nimeni altcineva decat cu Dacian Ciolos. Viitorul premier al Romaniei isi va face cabinetul prin consultare cu celelalte partide care il vor sustine", a mai spus Gorghiu.

Iata si cum vede aceasta o parte dintr-un viitor guvern al PNL condus de Ciolos

Presedintele PNL a mai adaugat ca pe listele partidului pentru parlamentare nu se afla persoane care sunt cercetate penal.

Nu in ultimul rand, Alina Gorghiu a mai vorbit si despre PSD, despre care a apreciat ca "ii este rusine sa spuna ca il propune pe Liviu Dragnea premier" si ca "premierul PSD este ascuns dupa visin".

"PSD nu e plin de puroi de jos pana sus. Cred ca mai sunt oameni de buna credinta care se alatura acestui partid. Pentru oamenii care mai cred in mod onest in stanga romaneasca, ar fi firesc ca PSD sa se uite in ograda proprie si sa spuna 'Avem un tanar specialist care ar putea fi premier'. Oamenii astia nici nu pot trece de complexul liderului condamnat", a mai spus presedintele PNL.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Alina Gorghiu pact diavolul Basescu, #Alina Gorghiu USR Parlament, #Gorghiu Guvern Ciolos, #Gorghiu declaratii PSD , #presedinte PNL