Gorghiu: In campanie s-au implicat persoane cu functii in administratie. L-am sesizat pe premier

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 23:152287 citiri
Gorghiu: In campanie s-au implicat persoane cu functii in administratie. L-am sesizat pe premier
Foto: Captura B1 TV

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat, miercuri, ca liberalii au facut sesizari la Ministerul Afacerilor Interne si la premier cu privire la implicarea unor persoane cu functii in administratia centrala in campania electorala.

"Sunt foarte multe situatii din judete ca Olt, Giurgiu si multe altele. (...) Este nefiresc sa ai, cu o luna inainte de campanie, mii de vize de flotant in localitati unde nu se mai mutase picior de om de nu stiu cata vreme. E important ca cei care gestioneaza MAI, Evidenta Populatiei, sa faca un control riguros.

Nu spun altceva decat ca e anormal sa se implice cei care au functii in administratia centrala in campania electorala. Exemple sunt cu zecile: inspectori scolari care sunt membri PSD care se implica in campanie, prefecti care au fost implicati in campanie electorala", a declarat Gorghiu, la finalul sedintei Biroului Politic National al PNL.

Ea a precizat ca exista multe astfel de sesizari venite de la filialele partidului din teritoriu.

"Le cerem o analiza riguroasa si, acolo unde se va demonstra ca au participat in campania electorala favorizand candidatii PSD, acolo se impune demisia si o vom cere", a adaugat Gorghiu.

In ceea ce priveste modul in care se va pozitiona PNL fata de Guvernul Ciolos, copresedintele liberal ca partidul nu va ataca "cu orice pret" actualul Executiv.

"Au fost colegi care au spus ca ar trebui sa ne asumam sustinerea Guvernului trup si suflet, pentru ca este un guvern care in perceptia publica este al PNL. Majoritatea colegilor nostri - si marturisesc ca am avut aceeasi opinie - a fost aceea de sustinere a Guvernului Ciolos, daca ne coordonam pe temele mari, pe care PNL le are si pe care intr-un viitor apropiat le va propune Guvernului pentru a fi sustinute.

Nu ne punem problema sa atacam cu orice pret, asa cum face PSD, Guvernul Ciolos in conditiile in care are un viceprim-ministru in cadrul acestui Guvern, in conditiile in care 90% din administratia centrala este plina de pesedisti", a mai spus Alina Gorghiu.

Ea a afirmat ca saptamana viitoare liberalii vor incerca sa aiba o discutie cu premierul Dacian Ciolos, in care vor fi abordate "teme de interes pentru societatea romaneasca", precizand, insa, ca nu a fost inca stabilit nimic in acest sens.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News