Gorghiu explica de ce PNL nu a vrut acum la guvernare: Nu te urci pe cadavre ca sa ajungi la Putere

Luni, 07 Decembrie 2015, ora 23:24
3550 citiri
Gorghiu explica de ce PNL nu a vrut acum la guvernare: Nu te urci pe cadavre ca sa ajungi la Putere
Foto: Arhiva Ziare.com

Co-presedintele liberal Alina Gorghiu a explicat, luni seara, ca PNL nu a vrut neaparat sa ajunga la guvernare, pentru ca nu a putut "sa calce pe cadavre" pentru a obtine asta. "In lipsa alegerilor anticipate, liberalii si-au inabusit instinctul de a guverna", a sustinut Gorghiu.

Vorbind despre criteriile de integritate pe care vor trebui sa le respecte candidatii liberali la alegerile de anul viitor, Gorghiu a lamurit ca acest asa-numit decalog a fost conceput tinand cont de ce isi doreste societatea civila, acelasi principiu stand si la baza faptului ca PNL nu a tinut neaparat sa ajunga la guvernare in urma demisiei lui Victor Ponta, dupa masivele proteste de strada.

Decalogul PNL: Cele 10 reguli pe care vor trebui sa le respecte candidatii liberali la alegeri (Video)

"Partidul asta are o istorie de 140 de ani, a rezistat reinventandu-se, fiind conectat la agenda pe care ti-o impune societatea din Romania. Eu n-am voie, ca partid responsabil, sa nu ascult ce mi-au transmis oamenii aceia. De aceea, nici nu am ajuns la putere. E greu sa-ti infrangi instinctul de a guverna, dar nu asta a fost intentia noastra, ci de a face alegeri anticipate, era singura varianta in care accepta PNL sa guverneze.

Nu poti sa te urci pe cadavre ca sa ajungi la guvernare (...). Aveam si echipa, si program, si candidat, dar lucrurile astea sunt relative, cand ai genul acesta de evenimente. (...) Urechile noastre nu au fost astupate", a declarat Alina Gorghiu, invitata la emisiunea "Jocuri de putere" de la Realitatea TV.

Liderul liberal a recunoscut ca exista membri in PNL care pot fi afectati de aceste criterii de integritate - de la antitraseism pana la anticoruptie - insa ele nu vor putea fi ocolite de nimeni si se vor aplica in mod corect.

Liberalii sustin bugetul lui Ciolos

Alina Gorghiu a vorbit si despre bugetul pe 2016 al Guvernului Ciolos, pe care liberalii il sustin si il vor vota in Parlament, pentru ca respecta una dintre principalele conditii puse de PNL, si anume mai multi bani pentru investitii publice in economie.

Buget 2016: Guvernul a decis unde se duc banii nostri - Dar sa vorbim si despre elefantul din camera

Co-presedintele PNL a precizat ca "la noi, din pacate, la bugetul de stat se aduna foarte putini bani, colectam cel mai putin dintre statele civilizate", adaugand ca, in opinia sa, "ANAF-ul poate sa isi faca treaba si mai bine, sunt bule de oxigen pentru unii cand vine vorba de colectat gramajoara".

Aceasta a criticat Guvernul Ponta, spunand ca "efectele taierii investitiilor publice in economie se vor vedea si in viitor, si peste doi ani o sa platim costul".

Insistand asupra criteriilor de integritate pe care le va impune PNL, Alina Gorghiu a declarat: "Ca sa fiu rautacioasa, daca ar fi aplicate criteriile pe care le votam noi vineri la PSD, ar ramane fara trei sferturi din candidati".

Gorghiu nu a ezitat sa critice si propria formatiune politica, despre care a spus ca "a pierdut o etapa de insufletire".

"Am stat cu un ministru in functie pana l-a condamnat definitiv instanta", a precizat acesta, facand referire la fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu.

"Trebuie sa ne asumam ca am tinut usi inchise, ca am invitat oameni in partid pentru ca erau prieteni cu x sau y. Dar, una peste alta, conteaza buna credinta si intentia de a te conecta cu societatea", a conchis Alina Gorghiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
#Gorghiu buget Ciolos, #Gorghiu greseli PNL, #Gorghiu decalog PNL, #Gorghiu PNL guvenare , #presedinte PNL