Gorghiu avertizeaza: Se prefigureaza o lovitura de forta ce vizeaza politizarea excesiva a TVR

Duminica, 20 Septembrie 2015, ora 13:26
2396 citiri
Gorghiu avertizeaza: Se prefigureaza o lovitura de forta ce vizeaza politizarea excesiva a TVR
Foto: Arhiva Facebook/Alina Gorghiu

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat duminica, la Alba Iulia, ca PSD incearca sa politizeze excesiv televiziunea publica, pentru ca apoi sa beneficieze de acest mijloc media in campania electorala pentru alegerile locale si generale de anul viitor.

"Constat ca, in ciuda faptului ca am abordat acest subiect de foarte multe ori, si eu, si oameni din societatea civila interesati de destinul Televiziunii Romane, din partea cealalta, din partea factorului guvernamental, nu vedem decat pasivitate. Se prefigureaza, in schimb, o lovitura de forta, care inseamna, din nou, politizarea excesiva a acestei institutii de presa.

Vorbesc despre inlaturarea actualei conduceri si mobilizarea PSD pentru aducerea la putere a unei echipe loiale obiectivelor PSD. Nu uitati ca 2016 reprezinta un an electoral cu doua tipuri de alegeri, locale si generale, si stiti foarte bine ce capacitate extraordinara are PSD sa transforme televiziunea publica in vehicul electoral al PSD atunci cand pune mana pe ea", a afirmat Alina Gorghiu.

Raportul de activitate al conducerii TVR, respins in comisii: Stelian Tanase risca demiterea

Copresedintele PNL a spus ca TVR se confrunta acum cu probleme financiare deosebite si a apreciat ca schimbarea directorului general al institutiei nu va duce la rezolvarea acestora, ci doar la o intarziere a masurilor concrete pentru deblocarea situatiei cu care se confrunta televiziunea publica.

In acest context, copresedintele PNL i-a cerut presedintelui PSD, Liviu Dragnea, sa se aiba o intalnire cu partidele din Opozitie pentru a discuta situatia de la televiziunea publica.

Cum explica Madalin Voicu pierderea functiei de consul la Bonn si ce spune despre sefia TVR

"De la Alba Iulia ii cer lui Dragnea sa-si faca timp ca, inainte de orice decizie politica pe care o va lua in privinta televiziunii publice, sa vina sa discute cu Opozitia pentru ca, evident, ne dorim sa nu fie politizata aceasta institutie", a spus Gorghiu, mentionand ca, daca se va insista cu o "propunere de esenta PSD-ista" la conducerea TVR, atunci liberalii vor vota impotriva.

Potrivit copresedintelui PNL, televiziunea publica are datorii de 150 de milioane de euro iar veniturile lunare de 5-6 milioane de euro permit doar acoperirea cheltuielilor de functionare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Alina Gorghiu TVR politizare PSD campanie , #PNL