Deputatii PNL nu participa la dezbaterea motiunii de cenzura pe Justitie

Marti, 11 Octombrie 2016, ora 11:37
2385 citiri
Deputatii PNL nu participa la dezbaterea motiunii de cenzura pe Justitie
Foto: Ziare.com

Liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a anuntat marti ca liberalii nu vor participa la dezbaterea si votul asupra motiunii simple initiata de PSD impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna.

"Grupul nostru parlamentar considera ca nu poate participa la o asemenea dezbatere strict electorala, la o asemenea dezbatere care nu are niciun fel de legatura cu Justitia. PSD-ALDE doreste prin aceasta dezbatere de fapt sa aiba discursuri populiste de campanie, doreste sa schimbe atentia asupra modului in care liderii PSD si ALDE, cu mari probleme de integritate, vor fi pe listele parlamentare si, in consecinta, lupta impotriva Justitiei.

(...) Declaratiile nefericite ale doamnei Pruna nu inseamna sa facem rau Romaniei, nu inseamna sa anuntam ca luptam pentru justitie, cand de fapt luptam impotriva justitiei. In consecinta, grupul parlamentar PNL nu va participa nici la dezbaterea motiunii, nici la votul final de astazi", a declarat Nicolaescu, in plen.

In replica, presedintele Camerei, social-democratul Florin Iordache, a precizat ca din punctul de vedere al PSD motiunea simpla trebuia dezbatuta in 24 de ore: "Cu sau fara dumneavoastra, dezbaterea pe motiunea simpla va avea loc incepand cu ora 14:30".

Pe de alta marte, liderul deputatilor UDMR, Mate Andras, i-a rugat pe liberali sa revina in sala la votul final pentru a vota Legea conversiei.

"Rolul Parlamentului e tocmai de a dezbate o motiune simpla si se indreapta motiunea simpla unui ministru. Ministrul este in acel scaun datorita votului dat de Parlament. (...) Eu va rog respectuos nu plecati astazi din plen. Votati legea conversiei, nu plecati, ca dati in oamenii care asteapta aceasta lege", a spus liderul grupului UDMR.

Pe de alta parte, liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Florin Paslaru, le-a transmis liberalilor ca ei sunt in Parlament "pentru a vota legi si motiuni": "Ceea ce a spus doamna ministru Pruna a umplut cana prin greselile pe care le face. (...) Daca nu vreti sa veniti la vot, e treaba dumneavoastra, dar nu stiu cum veti raspunde colegilor sau societatii civile spunand ca nu vreti sa veniti nici la votul final. Ati tinut foarte mult sa se voteze acea conversie, iar acum nu vreti sa veniti la votul final", a spus Paslaru.

Motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna, depusa de PSD, va fi dezbatuta si votata marti in plenul Camerei Deputatilor, a decis luni Biroul Permanent al Camerei.

Este a doua motiune cu care se confrunta ministrul, dupa cea initiata de ALDE si respinsa in luna aprilie a acestui an.

Motiunea simpla "Si minciuna poata sa ucida" prin care se cere demiterea Raluca Pruna va fi dezbatuta incepand cu ora 14:30.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Alina Gorghiu motiune cenzura, #Gorghiu motiune cenzura Justitie, #motiune cenzura Justitie Camera Deputatilor, #motiune cenzura Raluca Pruna , #presedinte PNL