Consultari la Cotroceni: Cand vrea PNL alegeri anticipate - Iohannis ar fi de acord

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 18:254398 citiri
Consultari la Cotroceni: Cand vrea PNL alegeri anticipate - Iohannis ar fi de acord
Foto: Digi 24

Liderii PNL care au mers la consultari cu presedintele Klaus Iohannis - Alina Gorghiu, Vasile Blaga si Mircea Ionescu Quintus - au subliniat ca partidul a propus dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate. De asemenea, Quintus a lasat sa se inteleaga ca Iohannis ar fi de acord cu aceasta varianta.

"Nu am facut absolut niciun fel de propunere pentru prim-ministru. Propunerea cu care PNL a venit a fost de dizolvare a Parlamentului si de organizare de alegeri anticipate.

(...) Din ianuarie anul acesta cerem organizarea de anticipate. In mod clar greselile se vad in societatea romaneasca.

Ma bucur ca are inclusiv o intalnire cu reprezentantii societatii civile. Sunt convinsa ca vor fi interesante discutiile", a declarat Alina Gorghiu, la iesirea de la consultari.

La randul sau, Vasile Blaga a fost de parere ca "un Parlament credibil se poate realiza destul de repede prin alegeri anticipate. Alegerile anticipate se organizeaza dupa noua lege".

In cele din urma, Quintus a precizat ca va raspunde la intrebarile presei, subliniind ca este "in perfect de acord" cu copresedintii PNL si ca aceasta este pozitia formatiunii. Intrebat insa cu privire la pozitia presedintelui Klaus Iohannis, seniorul liberal a lasat sa se inteleaga ca acesta ar fi de acord cu dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate.

"Presedintele a spus ca este solutia cea mai rezonabila in momentul de fata. Ramane de vazut cat de greu e de realizat. Intelegem ca nu este usor. (...) Cat timp mai raman cativa parlamentari, cateva grupuri mici, Parlamentul nu se poate dizolva. Si lasam tara pe mana cui?", a spus Quintus.

Alegeri anticipate, odata cu cele locale?

Alina Gorghiu chiar a inaintat o posibila data de organizare a alegerilor locale, la observatia unui jurnalist ca oricum peste un an sunt programate alegerile parlamentare.

"Alegerile anticipate s-ar putea suprapune cu cele locale. (...) Ar fi mana cereasca daca am putea sa le si suprapunem", a declarat liderul PNL.

"Presedintele va analiza si sunt convinsa ca la sfarsit va face declaratii cu solutiile care s-au degajat", a subliniat presedintele liberal, vorbind despre posibilitatea alegerilor anticipate.

Consultari la Cotroceni - LIVE

Presedintele Klaus Iohannis a primit joi dupa-amiaza la Palatul Cotroceni delegatiile PSD, PNL si UDMR, si cea a grupului parlamentar al minoritatilor nationale, pentru discutii legate de formarea viitorului guvern.

Consultarile au loc la o zi dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat ca isi depune mandatul, in contextul tragediei de la clubul Colectiv, urmate de cele mai ample proteste de strada dupa caderea comunismului.

In premiera, presedintele a invitat vineri la consultari si reprezentanti ai societatii civile, dar si ai protestatarilor, fara a preciza cum vor fi acestia selectati dintre zecile de mii de oameni iesiti in strada.