Alina Gorghiu vorbeste despre demisie. In ce conditii va pleca din fruntea PNL

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 11:584567 citiri
Alina Gorghiu vorbeste despre demisie. In ce conditii va pleca din fruntea PNL
Foto: Captura YouTube

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ca va demisiona din fruntea partidului daca, dupa alegerile parlamentare, se va face un guvern de uniune nationala cu PSD, chiar daca acest lucru va fi cerut de presedintele Iohannis.

"Da, eu imi dau demisia daca guvernul se face cu PSD-ul", a raspuns Alina Gorghiu, intrebata la B1 TV ce va face in cazul in care presedintele Iohannis va cere PNL formarea unui guvern de uniune nationala alaturi de PSD.

"Eu incerc sa va transmit mesajul ca nu se va face un guvern cu PSD, asta incerc sa va transmit", a adaugat ea.

Copresedintele PNL a precizat ca decizia de a nu accepta "absolut niciun fel de pact cu PSD" a fost votata in statutul partidului si ca are "o convingere intima" ca presedintele Iohannis va nominaliza un premier din randul liberalilor.

"Ne-am ars de foarte multe ori, avem dispozitie in statut ca nu facem nimic cu PSD (...) Presedintele niciodata n-a iesit din limitele constitutionale. Va tine cont de opinia partidelor politice din parlament, va tine cont de propunerile de prim-ministru si am o convingere intima ca intotdeauna va considera oferta PNL mai buna decat un presedinte condamnat definitiv", a concluzionat ea, facand referire la presedintele PSD Liviu Dragnea.

Propunerea de premier a PNL va fi anuntata pana la inceperea campaniei pentru parlamentare, a mai asigurat Gorghiu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News