Alina Gorghiu: Sper ca sfarsitul de an ne va prinde cu o motiune de cenzura votata de majoritatea din Parlament

Miercuri, 07 Noiembrie 2018, ora 10:43 3255 citiri
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Motiunea de cenzura va fi depusa cand va exista un numar suficient de voturi pentru ca demersul sa fie un succes, a anuntat senatorul PNL Alina Gorghiu, care spera ca pana la sfarsitul anului acest lucru sa se intample.

Senatorul a spus, miercuri, la RFI Romania, ca spera ca "sfarsitul de an ne va prinde cu o motiune de cenzura votata de majoritatea din Parlament si pe cale de consecinta, cu un nou Guvern".

Alina Gorghiu arata despre eventuala motiune de cenzura ca "este un calcul pe care-l facem in mod constant. Se fac de cateva saptamani discutii, negocieri cu toate grupurile parlamentare, cu toti parlamentarii, care in acest moment si-au exprimat sau inca nu si-au exprimat optiunea de a sustine o motiune de cenzura.

Se va depune, fiind singura posibilitate intr-o sesiune, avem un singur glont de tras, o singura motiune de cenzura, se va depune atunci cand mizam pe un numar suficient de voturi pentru ca aceasta motiune de cenzura sa fie un succes".

Senatorul a declarat ca vor depune motiunea cand vor avea un numar de voturi care sa anunte un succes:

"Vom folosi cel mai favorabil context. In momentul in care vom avea un numar de voturi, care sa ne dea perspectiva unui succes la aceasta motiune, o vom depune negresit, nu va exista sesiune fara motiune de cenzura (...) . Eu sper ca sfarsitul de an ne va prinde cu o motiune de cenzura votata de majoritatea din Parlament si pe cale de consecinta, cu un nou Guvern".

Amintim ca luni presedintele PMP, Eugen Tomac, a anuntat ca a finalizat textul motiunii de cenzura impotriva Guvernului. Anuntul a fost facut intr-un mod inedit, el venind in Parlament cu o valiza cu eticheta "motiune de cenzura".

Vorbind despre o eventuala motiune de cenzura, Ludovic Orban a spus ca PNL asteapta momentul potrivit pentru a atrage noi sustinatori privind demiterea Guvernului, dupa excluderile din PSD de luni.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News