Alina Gorghiu acuză USR că nu a pregătit spitalele pentru valul patru al pandemiei. „Se putea evita dacă ar fi făcut mai puțină politică”

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 19:40 3804 citiri
Alina Gorghiu, senator PNL FOTO Facebook/ Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, lidera senatorilor liberali, a acuzat marți, 12 octombrie, USR că nu a pregătit sistemul sanitar din România pentru valul patru al pandemiei. Aceasta susține că situația în țară „este gravă” și „se putea evita dacă, cine trebuia să prevadă și să pregătească Valul 4 COVID, ar fi făcut mai puțină politică și mai mult management profesionist”.

„Când alții fac doar politică, Guvernul rezolvă lucruri!

5.000 de doze de Anticorpi Monoclonali vor ajunge la noapte din Italia, iar joi vom primi alte 12.000 din Germania.

Spitalul Modular de la Pipera, cu 374 de paturi ATI, va fi pus în funcțiune în această seară, iar, până la sfârșitul acestei săptămâni, va fi pregătit să trateze bolnavii de Covid-19 și Spitalul de la Lețcani - Iași.

460 de milioane de lei din Fondul de Rezervă al prin-ministrului au fost deja alocați pentru achiziția de medicamente și pentru creșterea numărului de paturi ATI. Dacă pentru achiziția de Tocilizumab a fost lansat apelul, Remdesivir și Favipiravir vor ajunge curând la românii în suferință. Rezolvăm tot ce e presant!

Realitatea este că situația în țară este gravă! Și se putea evita dacă, cine trebuia să prevadă și să pregătească Valul 4 COVID, ar fi făcut mai puțină politică și mai mult management profesionist. Însuși ultimul ministru al Sănătății de la USR a recunoscut asta.

Doar printr-un efort comun putem pune capăt crizei pandemice! Cu cât mai repede o vom face, cu atât vom salva mai multe vieți!”, a scris Alina Gorghiu pe pagina ei de Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza Pieues
Pieues
rank 1
pentru ea pregateam toate paturile...
E
Elbar
rank 5