Alina Gorghiu exclude orice alianta cu PSD. Mesaj catre USR: "Nu veniti cu conditionari, cu prejudecati"

Luni, 07 Decembrie 2020, ora 07:19
6659 citiri
Alina Gorghiu exclude orice alianta cu PSD. Mesaj catre USR: "Nu veniti cu conditionari, cu prejudecati"
Foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, unul dintre liderii liberali, a declarat duminica seara ca PNL asteapta sa vada exact cate mandate va avea in viitorul parlament si se gandeste la o solutie pentru a forma majoritatea parlamentara in jurul unui premier care "spera" sa fie liberal.

Senatoarea a exclus orice discutie cu PSD si, in perspectiva unei majoritati "proeuropene, sanatoase si intelepte", le-a transmis un mesaj posibililor parteneri din USR PLUS: la negocieri se vine cu buna-credinta si echilibru, nu cu prejudecati si conditionari.

"In acest moment, mai important decat cine va fi pe prima pozitie sau a doua va fi posibilitatea de a genera o majoritatea parlamentara in viitorul apropiat, care sa poata duce la un guvern stabil, in parteneriat cu Parlamentul si presedintele. Va trebui sa ne gandim la o solutie, noi cei din PNL. Cheia este la oameni politici care au trecut prin mai multe campanii", a spus Alina Gorghiu, intrebata daca cheia este la UDMR, citata de Digi 24.

"Trebuie sa asteptam sa vedem cate mandate va avea fiecare partid, pentru ca in acest moment, cifrele si numarul de mandate sunt lucruri diferite. La PNL se va astepta numarul final, vom vedea cate mandate sunt distribuite PNL si celorlalte partide", a explicat senatoarea.

"Excludem categoric orice discutie cu PSD pentru viitoarea majoritate parlamentara, ca sa inteleaga lumea foarte bine ca singura lupta puternica in aceasta campanie a fost intre PNL si PSD. Din pacate, prezenta la vot nu a fost cea dorita. O prezenta mai ridicata ar fi fost in avantajul PNL", a adaugat Alina Gorghiu.

"Sunt convinsa ca vom reusit sa adunam in jurul nostru o majoritate, ca sa dam viitorul guvern, sper eu, cu premier liberal, pentru ca atributul acesta este, conform Constitutiei, in dreptul presedintelui, el are decizia de a desemna un premier. Acel premier are obligatia sa vina cu o formula de guvern sprijinita de o majoritate parlamentara. Eu am convingerea ca in Romania, la acest moment esential, as spune de rascruce, este esential sa reusim sa coagulam o majoritate proeuropeana sanatoasa, inteleapta, care sa dea cat mai repede Romaniei un guvern, pentru ca temele fierbinti sunt multe, iar PNL are solutii pentru fiecare dintre probleme", a aratat Alina Gorghiu.

"Va trebui sa punem punct scandalului politic si sa gasim resurse, mai ales cei care au simtit nevoia sa capitalizeze electoral atacandu-ne", a spus Alina Gorghiu, intrebata despre faptul ca PNL a fost atacat de USR PLUS in campanie, desi sunt priviti ca cei mai probabili parteneri de alianta.

"Ne-au atacat de multe ori, dar asta nu inseamna ca nu va trebui sa gasim impreuna formula coerenta si corecta, lasand orgoliile deoparte, pentru a construi impreuna. Daca vom avea tact in discutii, vom ajunge la o solutie buna pentru Romania. Nu va fi usor, iar asta le spun si colegior din USR: daca vor ca o negociere sa iasa cum trebuie, sa putem genera o majoritate sanatoasa, cu un guvern care sa gestioneze lucrurile cum trebuie, atunci nu venim cu conditionari, cu prejudecati, ci cu buna-credinta si echilibru, incercand sa gasim solutii, nu sa punem pe masa ce ne desparte", a punctat reprezentanta Partidului National Liberal.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#alina gorghiu alegeri, #alegeri parlamentare, #alegeri parlamentare 2020, #aliante PNL USR , #PNL