Alina Gorghiu: ”Sunt convinsă că dosarele privind Congresul PNL se vor clasa. Persoanele care nu au purtat mască să fie amendate”

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 20:17
2587 citiri
Alina Gorghiu: ”Sunt convinsă că dosarele privind Congresul PNL se vor clasa. Persoanele care nu au purtat mască să fie amendate”
Președintele Klaus Iohannis la Congresul PNL din septembrie FOTO Hepta

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu și-a exprimat convingerea că dosarele care vizează modul în care a fost organizat Congresul PNL vor fi clasate, explicând că cercetările sunt in rem. Aceasta a subliniat că au fost luate toate măsurile de protecție.

”Înţeleg că există aceste dosare, cercetări in rem, adică se cercetează fapta, nu persoanele. În privinţa condițiilor de organizare a Congresului, Secretariatul General al PNL a cerut toate aprobările şi a avut răspunsuri pentru organizarea Congresului”, a spus Gorghiu joi, 9 decembrie, la Profit TV, precizând că la intrare s-a solicitat certificatul verde, iar dacă au fost persoane care nu purtat mască, atunci acestea trebuie să fie amendate.

Printre cei care nu au purtat masca de protecție se află și președintele Klaus Iohannis.

”A fost un proces de transparenţă maximă. (..) Am încercat să fim riguroşi cu organizarea, am făcut teste PCR la intrare. Nu exclud să fi făcut PSD-ul (aceste sesizări la DNA - n.red), pentru că, înainte de moţiune, au făcut foarte multe plângeri, una chiar pe fondurile date primarilor”, a mai spus vicepreşedintele PNL.

Gorghiu a adăugat că este convinsă ca sesizările la DNA vor avea un răspuns cât se poate de repede și că dosarele se vor clasa.

Theodor Stolojan: ”Au existat câteva momente în care s-au produs aglomerări”

Despre cele două dosare a vorbit și fostul președinte al PNL Theodor Stolojan. Joi, acesta a subliniat că ”în general, s-au respectat restricţiile, oamenii au purtat măştile tot timpul, dar au existat câteva momente în care s-au produs aglomerări”.

Stolojan a precizat că deciziile privind organizarea Congresului au fost luate în forurile de conducere, iar Comisia de organizare pe care a condus-o, şi din care făceau parte reprezentanţi ai celor doi candidaţi, a avut ca scop principal respectarea statutului PNL.

”Sigur că, având în vedere că erau unele măsuri privind acest virus COVID, secretariatul PNL a cerut în două rânduri avizul în mod scris de la M.A.I.. Bănuiesc că a acordat acel aviz. (...) De ce a fost cerut acel aviz de două ori? Pentru că, în cele două luni în care au fost organizate alegerile, s-au schimbat restriţiile (..) Am primit aviz favorabil de două ori, cu respectarea măsurilor”, a spus Stolojan, la Digi 24.

Fostul lider PNL a vorbit despre momentele în care s-au produs aglomerări.

”Unul dintre momente a fost când unul din candidaţi îşi prezenta programul, iar o serie de susţinători au venit în faţa tribunei şi au aglomerat spaţiul. Am oprit congresul şi am cerut să se ducă la locul lor. Au existat câteva momente, în special la cabinele de vot, unde, din dorinţa de a termina tot procesul mai repede, sigur că au fost acele aglomerări”, a arătat liberalul.

În presă a apărut informaţia potrivit căreia au fost deschise două dosare penale, în care este vizat Partidul Naţional Liberal, în care procurorii de la Parchetul General fac cercetări privind posibila încălcare a restricţiilor impuse de pandemie.

Procurorii au deschis două dosare penale în care sunt efectuate verificări în legătură cu nerespectarea normelor sanitare de prevenire a răspândirii epidemiei de COVID-19 în timpul desfăşurării Congresului PNL la Romexpo pe 25 septembrie. Dosarele au fost deschise in rem şi vizează săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Primele imagini cu Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Șeful statului a mers în zona demilitarizată, alături de soție FOTO
Primele imagini cu Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Șeful statului a mers în zona demilitarizată, alături de soție FOTO
Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început luni, 22 aprilie, vizita oficială în Coreea de Sud. Şeful statului a depus o coroană de flori, împreună cu soția sa, la Cimitirul Naţional din...
#ancheta congres pnl, #DNA, #Alina Gorghiu, #Theodor Stolojan, #Klaus Iohannis, #masuri de protectie, #covid, #masca , #stiri Alina Gorghiu