Alina Gorghiu despre sanctionarea NN Pensii: E atroce sa dai amenda doar pentru ca cere Dragnea in prime time

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 22:465258 citiri
Alina Gorghiu despre sanctionarea NN Pensii: E atroce sa dai amenda doar pentru ca cere Dragnea in prime time
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte al PNL Alina Gorghiu l-a acuzat, joi, pe Facebook, pe presedintele ASF, Misu Negritoiu, ca a dat dovada de servilism fata de presedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru faptul ca a dat curs cererii acestuia si a dat o amenda disproportionat de mare fondului de pensii private NN Pensii.

"E atroce sa dai amenda doar pentru ca cere Liviu Dragnea seara asa ceva, ce-i drept, in prime time la televiziune! De ce ai da o asemenea sanctiune disproportionata, 1% din capitalul social al firmei, pentru o temere legitima exprimata transparent fata de clientii fondului de pensii?!

E atat de josnic servilismul sefului ASF fata de PSD pentru a pastra functia!", a scris Alina Gorghiu.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sanctionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amenda de 750.000 lei, reprezentand 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amenda aplicata de ASF de la infiintare.

Totodata, institutia a decis retragerea autorizatiei directorului general Raluca Tintoiu, din cauza mesajului trimis clientilor, legat de nationalizarea fondurilor de pensii private, a declarat, joi, vicepresedintele ASF responsabil de sectorul pensiilor private, Ion Giurescu, in cadrul unei conferinte de presa.

"Am decis sanctionarea NN Pensii cu o amenda de 750.000 lei, reprezentand 1% din capitalul social, retragerea autorizatiei de director general al fondului Raluca Tintoiu, si amendarea acesteia cu 100.000 lei", a declarat Giurescu.

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private obligatorii din Romania, si-a anuntat recent clientii ca, in ultimele saptamani, ar fi existat discutii in spatiul public privind o eventuala decizie de nationalizare a fondurilor de pensii private si le recomanda sa se informeze despre contextul pietei.

ASF a criticat, miercuri, decizia NN Pensii de a se adresa clientilor, acuzand ca este o pozitie "excesiva si neavenita". ASF sustine ca "nu au fost si nu sunt discutii oficiale pe acest subiect".

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Antena 3, ca scandalul despre nationalizarea pensiilor private a pornit de la presedintele ASF, Misu Negritoiu, care stie foarte bine ca in scurt timp Parlamentul va demite conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara, deoarece ceea ce se intampla acolo este "foarte grav", iar asiguratii romani au de suferit.

"In ceea ce priveste acest scandal despre nationalizarea pensiilor private, este pornit de la domnul Misu Negritoiu care este presedintele ASF, care stie foarte bine ca in foarte scurt timp Parlamentul va demite conducerea ASF pentru ca ceea ce se intampla acolo este foarte grav si au de suferit clientii romani si asiguratii romani", a afirmat Liviu Dragnea.

Presedintele Camerei Deputatilor a mai spus ca "Guvernul Romaniei ar trebui sa ceara explicatii la Ambasada Olandei si la Guvernul Olandei si la conducerea ING din Olanda pentru ca ceea ce a facut aceasta companie de asigurari in Romania poate puteau sa o faca intr-o colonie sau intr-o fosta colonie olandeza".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News