Alina Gorghiu ameninta cu greva si cu proteste de strada

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 13:03
3490 citiri
Alina Gorghiu ameninta cu greva si cu proteste de strada
Foto: Ziare.com

PNL nu exclude o greva parlamentara sau chiar proteste de strada, daca legea votului prin corespondenta nu va fi adoptata pana in luna noiembrie, pentru "a forta putin mana celor de la PSD", spune co-presedintele PNL, Alina Gorghiu.

"Au existat voci ale unor colegi care au solicitat sa trecem de la acest gen de protest la unul mult mai pronuntat. Nu stiu sa va raspund in acest moment daca vom agrea acest demers politic (...).

Parca simt si eu nevoia unui gest mult mai pronuntat. Am avut consultari, am avut motiune de cenzura, actiuni de protest in mediul on-line, am comunicat cu toata lumea din diaspora, ne-a chemat presedintele la consultari si dupa cum stiti, toate partidele au agreat sa nu blocheze acest proiect de lege, insa PSD-ul una spune la Cotroceni, alta face cand se intoarce la Palatul Victoria", spune Alina Gorghiu, la RFI Romania.

Parlamentarii PNL intra in greva japoneza: "Ponta se razbuna pe diaspora"

Co-presedintele PNL precizeaza ca partidul va decide marti cum va proceda mai departe: "Astazi vom lua o decizie daca si ce actiuni ulterioare va intreprinde Opozitia, pentru ca PSD sa nu tergiverseze in continuare adoptarea acestui proiect pe care noi l-am depus".

"Vom discuta astazi in sedinta de unificare daca vom ajunge la o greva reala, in strada, la alte actiuni de protest, n-as putea sa le apreciez inca de acum, dar vom stabili ce demersuri va face Opozitia, astfel incat sa reusim sa le fortam putin mana celor de la PSD, care sunt foarte incapatanati in ideea de neadoptare a legii votului prin corespondenta", a mai declarat Gorghiu.

Citeste mai multe despre Alina Gorghiu la RFI: Simt nevoia unui gest mult mai pronuntat decat o greva japoneza, pe RFI Romania.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Alina Gorghiu greva japoneza, #PNL greva japoneza, #Gorghiu greva PNL, #Gorghiu proteste strada, #PNL greva vot corespondenta , #presedinte PNL