Aberatia zilei: Singur acasa? Fereste-te de Alina Gorghiu!

Joi, 10 Noiembrie 2016, ora 10:30
20398 citiri
Aberatia zilei: Singur acasa? Fereste-te de Alina Gorghiu!
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Dragi parinti, va atragem atentia ca prin blocuri circula politicieni in cautare disperata de voturi, iar copiii dvs ar putea fi ademeniti sa le deschida usa si sa ii imbratiseze.

Miercuri, in timp ce toata lumea astepta cu nerabdare reactia Alinei Gorghiu la victoria socanta a lui Donald Trump, sefa PNL avea alte treburi. Ea a postat pe Facebook un uluitor clipulet de campanie, in care un copilas era manipulat sa deschida usa si sa ia in brate un strain.

Acum, din doua una: ori maternitatea isi spune prea tare cuvantul in cazul presedintelui PNL, ori PNL nu mai are bani pentru consilieri seriosi de campanie.

Postarea Alinei Gorghiu a starnit vii reactii. Insa pentru a le intelege si cei care nu stiu intreaga poveste, trebuie sa dam timpul inapoi.

In decembrie 2012, tot in prag de alegeri parlamentare, Alina Gorghiu a starnit hohote de ras printr-un caraghios video electoral.

Deputatul USL batea la usa unui apartament, in spatele careia se afla un copilas:

- A.G.: Nu deschizi la hoti (sic!)? Dar daca iti spun ca sunt Alina Gorghiu, deschizi?

- Copil: Cine esti?

- A.G.: Ma cheama Alina Gorghiu. Vii sa te uiti pe vizor? Hai, ca sunt deputat de colegiu, de aicea (sic!). Imi deschizi?

- Copil: Si pentru ce ati venit?

- A.G.: Am venit sa iti las niste materiale electorale.

- Copil: Mama mea nu este acasa, deci, Pa!

- A.G.: Bravo, foarte bine! Pa, te-am pupat!

Clipul se incheie cu mesajul: "Colegiul 22, felicitari pustiului! Felicitari parintilor!".

Asa un non-sens electoral mai rar! Ce om serios crede ca un copil stie ce e un deputat, un colegiu sau un material electoral? Nu cunosc aceste notiuni multi dintre romanii adulti, daramite un copil. Si ce si-a propus de fapt Alina Gorghiu? Sa distribuie pliante? Sa verifice copiii singuri acasa? Sa vada daca parintii i-au educat cum trebuie?

Mai rar, mai rar, dar asta nu inseamna ca non-sensul nu poate fi depasit, iar Alina Gorghiu lupta sa se autodepaseasca.

La patru ani de la incidentul electoral care a starnit o multime de ironii acide pe Internet, deputatul liberal recidiveaza. Cu premeditare, chiar.

Intr-o conferinta de presa tinuta luna trecuta la Timisoara, acolo unde candideaza pentru un nou mandat, Alina Gorghiu a reamintit acest episod si ne-a anuntat ca ne pregateste unul nou.

"Acest filmulet postat de mine pe blogul meu personal a fost folosit de adversarii politici. Ma bucur ca l-au folosit (hmmm... poftim?!) si ma bucur ca acel copil a avut inspiratia sa nu deschida usa. O sa pretuiesc acel moment... m-am intalnit cu parintii copilului si am schimbat impresii. Astazi mi-as dori sa-l vad pe adolescentul care a spus ca nu vrea sa deschida", a spus sefa liberalilor.

Si asa ajungem la ziua de ieri. Probabil ca adolescentul cu pricina a refuzat sa participe la sarada, cert este ca Alina Gorghiu a filmat un nou clipulet, in care s-a dorit a fi mai convingatoare.

Alta usa, alt copilas:

- Alina Gorghiu sunt, deputatul tau de colegiu

- Mama nu e acasa, deci pa!

- Haide, ca daca nu-mi deschizi, o sa castige PSD-ul!

- Si?

- Cum si? O sa iti copieze Victor toate temele!

- Da?

- Da, si Liviu o sa iti fure sendvisul!

- O sa imi fure sendvisurile?

- Da, ca asa fac toti pesedistii. Imi deschizi un pic, te rog?

- Bine, deschid. Nu vreau sa imi fure sendvisurile!

(usa se deschide si copilul se arunca in bratele liderului PNL)

- Oof, vino incoace frumusete! N-o sa-ti fure nimeni sendvisurile, n-o sa ti le fure, iti promit!

In timp ce Alina Gorghiu se simte in largul ei, bietul copil pare jenat de penibilul situatiei.

Socant este si mesajul transmis la final: "In timpul acestor filmari niciun copil nu a avut de suferit". Asemenea atentionari sunt de obicei transmise in cazul animalelor folosite la filmari. Sefa PNL aseamana un copil cu un animal?!

Dialogul kafkian pare demn de studiu de caz pentru un psiholog. Din nou, revin intrebarile: De unde sa stie un copil ce e un deputat sau un colegiu? Ce e aia PSD? Cine e Victor si de ce sa imi copieze toate temele si de ce trebuie Liviu sa-mi fure sendvisurile? Cine sunt pesedistii si ce fac ei?!

Un psiholog exista totusi in povestea asta. El se numeste Mirela Zivari, este candidat PNL la Senat si... mama copilasului care deschide usa de frica pesedistilor, conform stiripesurse.ro.

In ciuda absurdului lui (sau poate chiar de aceea), clipul a adunat un numar record de vizualizari (aproape 700.000) dar si o sumedenie de likes si shares, unele din partea unor liberali respectabili.

Comentariile sunt pe masura:

"Doamna Gorghiu, va faceti de ras genul si calitatea de mama. Si nu e prima oara. Mesajul acestui clip este grav: nu cred ca v-ati dori sa va gasiti copilul in bratele unui strain. Mai cititi o carte de parenting, vedeti cum e si cu bau-bau-ul. Daca aveti consilieri de campanie si au fost de acord cu mizeria asta, concediati-i. Iar daca a fost ideea dumneavoastra... Imi este rusine ca sunteti femeie si mama"

"Mi se pare strigator la cer, o chestie imorala"

Ce-am inteles noi din clip? Nimic. Cui s-a adresat sefa PNL? Poate doar adultilor care au dat deja in mintea copiilor, in niciun caz unui alegator care se intreaba ce partid sa voteze in decembrie.

Un clip electoral conceput de o mamica psiholog? Tare...

Ce urmeaza? Sa urmarim o revedere electorala intre Traian Basescu si copilul la care a ridicat mana in telenovela "pixelul albastru"?

V-au convins Alina Gorghiu si Mirela Zivari sa le votati, cu aceasta manipulare revoltatoare a unui copil?

In final, o recomandare de campanie: Stimati alegatori, instruiti-va copiii! Daca bate la usa o tanara doamna deputat din colegiul lor cu materiale de campanie, invatati-i sa o intrebe cine e Victor si de ce pesedistii erau buni in campania din 2012, iar acum sunt rai. Si sa nu deschida usa.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Gorghiu clip copil usa , #presedinte PNL