Aberatia zilei: Politica jenei sau ce asteptari sa avem de la Opozitie

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 12:08
3755 citiri
Aberatia zilei: Politica jenei sau ce asteptari sa avem de la Opozitie
Foto: Facebook/Alina Gorghiu (Arhiva)

Deputatii PNL au votat, miercuri, alaturi de cei ai PSD majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, spre surprinderea tuturor celor care sunt constienti ca masura este aproape nesustenabila, mai ales ca suntem in plina schimbare de guvern.

Doua declaratii date de lideri ai PNL ne-au atras atentia in mod special si cu totul neplacut. Prima a fost oferita miercuri de co-presedintele PNL Alina Gorghiu.

"In PNL a fost amplu dezbatut si am ajuns la concluzia ca votul nostru pentru acest proiect (majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, n.red.) este esential. Votam aceasta lege cu un amendament foarte clar: asteptam un studiu de impact care sa arate in ce masura e realizabila aceasta aplicare. Asta poate fi realizat de noul guvern care va fi investit probabil saptamana viitoare", a transmis Alina Gorghiu, mentionand ca a iesit special pe holul Parlamentului pentru a face acest anunt in fata camerelor.

PNL a votat majorarea salariilor bugetarilor si acum asteapta sa le spuna Ciolos daca sunt bani pentru asta

"Imi scapa mie ceva? Nu ar fi trebuit mai intai studiu de impact si mai apoi vot??? Dupa vot nu mai studiem impactul, il vedem pur si simplu... Offf!!!", a comentat pe Facebook Gabriel Biris, avocat de business si specialist in probleme fiscale.

Mai mult, Alina Gorghiu a recunoscut ca exista temeri serioase conform carora masura nu ar fi sustenabila.

"Ministerul Finantelor n-a sustinut proiectul cu un motiv foarte clar - impactul ar fi la 5 miliarde si proiectul ar fi nesustenabil. Alti ministri din Guvernul interimar vin cu alte cifre si mesaje (...) Niciodata PNL nu s-a opus maririi salariilor din sistemul bugetar. (...) Important este sa spunem ca marirea este necesara. Vom vedea in ce masura noul guvern incadreaza in noul buget si aceasta lege", a mai spus Alina Gorghiu.

In mod normal, de la niste liberali cu pretentii ne-am fi asteptat si la invocarea unor criterii de performanta, macar asa, de ochii lumii, la departajarea celor care mesteca guma in spatele unor ghisee inchise de cei care salveaza vieti in spitale, de exemplu.

In replica la cele spuse de co-presedintele PNL, Gabriel Biris ii intreaba pe liberali de ce il saboteaza pe fostul lor lider de partid, actualul presedinte al Romaniei.

"Dragi prieteni liberali din Parlament, am si eu o intrebare pentru domniile voastre: ati decis sa va/ne sabotati Presedintele? Dupa ce l-ati pus in situatia ridicola de a intoarce Codul Fiscal pentru ca ati venit cu cota de 19% la TVA (bine totusi ca nu a fost 16%...), acum votati o crestere de salarii care va face practic imposibila incadrarea intr-un deficit cat de cat rezonabil (sub 3%, ca de MTO nici nu mai putem vorbi) mai ales daca s-ar respecta Pactul pentru aparare???

Mai mult, va dati si pensii speciale, probabil pentru merite speciale? Ca mie asa mi se pare, ca suna a sabotare, mai ales in contextul in care bugetul ar trebui facut de noul guvern...", a postat miercuri pe Facebook Gabriel Biris.

Nu toti liberalii au facut insa ce li s-a spus de catre conducerea partidului. Theodor Paleologu, de exemplu, a mai spalat un pic rusinea.

"Nu am votat majorarea salariilor bugetarilor cu 10% de la 1 decembrie, masura demagogica si nesustenabila luata de Victor Ponta inainte de a-si da demisia. Mai grav, sistemul electronic de vot al Camerei Deputatilor nu functiona, asa ca voturile contra nu au fost numarate corect, PSD-ul si-a adus la balcoane batalioanele de scandalagii, iar Rovana Plumb ne-a oferit un odios recital de racnete de activista de partid. Nu am inteles atitudinea echivoca si bleaga a partidului liberal", a comentat pe Facebook Theodor Paleologu.

Atitudinea "bleaga" a PNL a fost sustinuta si argumentata joi, de catre vicepresedintele Raluca Turcan, aceasta fiind a doua declaratie de sorginte liberala care ne-a pus rau pe ganduri.

Intrebata la RFI Romania de ce a votat PNL pentru majorarea salariilor bugetarilor cu 10% de la 1 decembrie, Raluca Turcan a oferit urmatoarele argumente:

" (...) Va spun foarte sincer ca a fost in mare parte si un vot de jena, pentru ca oricum cei care sunt in minoritatea parlamentara si vorbesc acum in numele colegilor din PNL, noi nu am fi putut influenta rezultatul votului si in acest context, 100 de populisti demagogi si foarte agresivi ar fi aruncat cu noroi in stanga si-n dreapta, spunand cum impartim noi saracia in Romania.

Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie! Eu, Raluca Turcan, as fi votat impotriva, nu abtinere, impotriva. Imaginati-va 100 de personaje ca si, nu stiu, Codrin Stefanescu, care ar fi spus cum un fost pedelist nu doreste sa majoreze salariile cu 10% pentru cei din sectorul bugetar. Ar fi fost pur si simplu o bataie de joc din partea celor care in mod lipsit de responsabilitate trei ani de zile nu s-au ingrijit absolut deloc despre cum poti sa construiesti o crestere a nivelului de trai in mod predictibil si durabil", s-a justificat deputatul liberal.

Adaugam o bila neagra (ca tot au devenit bilele subiect de scandal la Camera Deputatilor) in urna PNL si ne intrebam cu tristete cate alte voturi intentioneaza liberalii sa mai dea "de jena" si de frica scandalagiilor lui Codrin Stefanescu si, mai ales, pana unde vor merge cu aceasta jena, cand Guvernul Ciolos va sustine in Parlament masuri curajoase de reforma economica, necesare pentru a mentine tara pe linia de plutire.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Raluca Turcan PNL jena salarii, #PNL marire salarii bugetari , #presedinte PNL