Aberatia zilei: Alba-neagra la PNL. Bolojan, tapul ispasitor

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 16:26
5894 citiri
Aberatia zilei: Alba-neagra la PNL. Bolojan, tapul ispasitor
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Intr-un partid democratic, cineva trebuie sa isi asume esecul in alegeri. Si pentru ca liberalii bucuresteni au suferit o infrangere usturatoare la scrutinul de duminica, acestui cineva i s-a spus... Ilie Bolojan.

Nu Eminescu (ca in cunoscuta poezie scrisa de Marin Sorescu), nu Alina Gorghiu, nu Vasile Blaga - cei doi co-presedinti ai partidului. Nu.

Liderii organizatiilor de sectoare din PNL au stat ei si s-au gandit, s-au scarpinat dupa ceafa, ca in Centrul Vechi, si au convenit ca tap ispasitor trebuie scos Ilie Bolojan, secretarul general al partidului si seful de campanie la nivelul intregii tari.

Teoretic, asa ar fi normal. Dar in cazul de fata nu e. Toata lumea stie ca de campania PNL din toata tara s-a ocupat nu numai Bolojan, ci si Vasile Blaga, un politician uns cu toate alifiile si care a organizat multe campanii locale, parlamentare si prezidentiale de-a lungul anilor. De ce sa fie inlaturat din functie doar Bolojan, nu si Blaga?

Pe de alta parte, Ilie Bolojan si-a recastigat mandatul de primar al Oradei (al treilea) cu un scor excelent - circa 70%. Mai mult, in Ardeal, acolo unde el este foarte cunoscut si respectat, liberalii au inregistrat cele mai bune scoruri, atat la primarii, cat si la consilii. Mai rau a fost in Moldova si Muntenia, iar de-a dreptul dezastruos in Bucuresti.

Rezultate Partiale Primaria Oradea
Ilie Bolojan
70,95
Huszar Istvan
13,06
Adelina Coste
9,52
Zatyko Gyula
2,85
Stefan Herchi
2,11
Horea Vuscan
1,47
100,00% voturi numarate
Sursa: BEC

Culmea absurdului a fost atinsa miercuri dimineata, cand vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat ca Bolojan trebuie sa plece, dar cuplul Gorghiu-Blaga nu, in niciun caz, pentru ca "rezultatul la nivel national, de care raspund ei, este de 32% si nu este de natura a atrage demisia co-presedintilor".

Pai, ce sa mai intelegem?! Ori rezultatul la nivel national e bun (si atunci Bolojan trebuie felicitat), ori e unul prost, si atunci toti cei responsabili trebuie sa isi asume vina si sa demisioneze, dand astfel partidului posibilitatea sa isi aleaga o conducere mai buna, mai ales ca alegerile parlamentare bat la usa.

Ar fi penibil sa il invinovatesti pe Bolojan de la Oradea de haosul, lipsa de strategie si viziune a liberalilor bucuresteni, care a facut ca PNL sa se duca de-a dura, de la 40 la doar 12% intr-o singura luna, si i-a permis PSD sa castige, in premiera, atat Primaria Capitalei, cat si toate primariile de sector.

Pe de alta parte, surse din randul trupelor liberale au declarat in mass-media ca liderii din Transilvania care au obtinut rezultate foarte bune la locale, saltand procentul PNL peste pragul de 30%, ar pune la cale o revolta interna in partid, cerand demisii la cel mai inalt nivel si primenirea conducerii centrale.

BPN al PNL s-a reunit miercuri dupa-amiaza pentru a lua decizii. Vor castiga "miticii" ahtiati dupa functii in fata gospodarilor ardeleni?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Bolojan demis PNL alegeri, #demisii PNL sectoare alegeri locale , #presedinte PNL
Comentarii