Suspendarea Alinei Bica din magistratura, decisa luni de CSM - surse

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 07:37
2223 citiri
Suspendarea Alinei Bica din magistratura, decisa luni de CSM - surse
Foto: B1 TV (Arhiva)

Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se intruneste, luni dimineata, pentru a decide privind suspendarea Alinei Bica din magistratura si pentru a lua act de demisia acesteia de la DIICOT, au declarat oficiali din Consiliu.

Suspendarea Alinei Bica din magistratura va fi dezbatuta ca urmare a arestarii acesteia in dosarul despagubirilor aprobate pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro, au mentioneaza aceleasi surse citate de Mediafax.

Bica si-a inaintat, vineri, demisia de la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si din functia de procuror al Directiei, au declarat, sambata, surse oficiale.

Sefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestata

Demisia a fost trimisa procurorului general al Romaniei, Tiberiu Nitu, au adaugat aceleasi surse.

Tot vineri, Nitu declara ca, daca Alina Bica nu isi va da demisia, el, in calitate de procuror general al Parchetului ICCJ, va analiza si va solicita revocarea ei din functia de conducere si din DIICOT.

Intrebat tot atunci cine va conduce DIICOT in perioada urmatoare, Tiberiu Nitu a spus ca, pentru inceput, conducerea Directiei va fi asigurata de adjunctul unitatii de parchet (Giorgiana Hosu), impreuna cu el.

Alina Bica, arestata preventiv, si-a dat demisia de la sefia DIICOT

Alina Bica a fost instalata la sefia DIICOT in mai 2013, fiind numita la propunerea ministrului interimar al Justitiei de atunci, premierul Victor Ponta.

Ea a fost arestata preventiv, sambata dimineata, printr-o decizie luata de instanta suprema. Bica este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu despagubirile aprobate in 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Sefa DIICOT era atunci secretar de stat in Ministerul Justitiei si membru al comisieri din ANRP care a aprobat despagubirile.

Aceeasi masura preventiva a fost luata pentru Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, care au facut parte, si ei, din comisia care a acordat despagubirile, si cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nutiu. Cei trei sunt acuzati tot de abuz in serviciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Alina Bica suspendare magistratura, #CSM Alina Bica, #Alina Bica arestata DNA, #Alina Bica demisie DIICOT , #DNA