Sotul Alinei Bica, sub control judiciar intr-un dosar de evaziune (Video)

Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 14:39
3449 citiri
Sotul Alinei Bica, sub control judiciar intr-un dosar de evaziune (Video)
Foto: B1 TV

Mircea Bica, sotul fostei sefe a DIICOT Alina Bica, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, cu interdictia de a parasi tara, iar alte patru persoane, intre care si liderul gruparii, Dan Vasile, au fost retinute pentru 24 de ore, audierile continuand miercuri.

Potrivit procurorului Catalin Borcoman, seful DIICOT Brasov, Mircea Bica a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile si are interdictie de a parasi tara, el fiind cercetat pentru ca ar fi comis, prin intermediul societatii sale, doua infractiuni de evaziune fiscala cu un prejudiciu total de 88.000 lei si o tentativa de evaziune fiscala.

Sotul Alinei Bica, saltat de DIICOT

Sursa citata a mai precizat ca alte patru persoane, intre care si liderul gruparii, Dan Vasile, au fost retinute pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentate instantei cu propunerea de arestare preventiva.

La ora transmiterii acestei stiri, continua audierile la DIICOT Brasov.

Mircea Bica a fost adus la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Brasov, miercuri, in jurul orei 12.30, cu o masina a procurorilor, el fiind audiat alaturi de alte zece persoane implicate in acest dosar, intre care si liderul gruparii de presupusi evazionisti, Dan Vasile.

Intrebat daca Bica a avut vreo legatura directa cu Dan Vasile, seful DIICOT Brasov a spus ca "faptele lui Bica sunt comise in legatura cu una din societatile unui alt suspect".

"Bica nu este implicat in activitatea grupului si in circuitul evazionist. Firma sa a relationat cu una dintre societatile care are implicare in grup", a afirmat Borcoman.

Potrivit sursei citate, gruparea evazionista, care este compusa din mai multe persoane fizice si juridice, utiliza pentru activitatile sale trei societati comerciale care beneficiau de lucrari publice.

Detalii de la DIICOT despre cazul in care e implicat si sotul Alinei Bica

"Pentru a deduce impozitul pe profit si TVA au fost infiintate doua societati de tip conducta si o societate de tip fantoma prin intermediul carora erau inregistrate operatiuni de cheltuieli fictive, iar sumele de bani virate in cadrul circuitului evazionist erau ulterior retrase prin numerar de la ATM-urile unor unitati bancare", a explicat Borcoman.

Acesta a precizat ca ancheta a fost declansata ca urmare a unei sesizari formulate de Directia Generala Antifrauda Fiscala cu care procurorii au colaborat de-a lungul anchetei, solicitand o serie de controale.

"In cadrul grupului evazionist au circulat aproximativ sapte milioane lei, iar prejudiciul estimat este de 3,4 milioane lei. In total, vor fi audiate 11 persoane, dintre care pentru sapte persoane au fost emise mandate de aducere", a mai spus seful DIICOT Brasov.

Procurorii DIICOT Brasov si politistii au facut, miercuri, 17 perchezitii la persoane suspectate intr-un dosar de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani.

Dintre cele 17 perchezitii, sase au fost facute la locuintele unor persoane din localitatile Jibert, Lisa si Fagaras, judetul Brasov, iar 11 la sediile unor societati comerciale implicate in circuitul financiar contabil si comercial creat si utilizat de persoanele suspectate, potrivit Politiei Romane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Mircea Bica evaziune, #Mircea Bica control judiciar, #Mircea Bica sot Aalina Bica , #Mircea Bica