Sefa DIICOT, retinuta: DNA a luat in vizor si alte persoane in dosar - cine urmeaza

Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 14:23
7266 citiri
Sefa DIICOT, retinuta: DNA a luat in vizor si alte persoane in dosar - cine urmeaza
Foto: Romania Libera

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat vineri ca dosarul in care este implicata sefa DIICOT Alina Bica a fost extins.

Astfel, ancheta care vizeaza reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren din Bucuresti, cu paguba de peste 62 de milioane de euro, a fost extinsa joi seara asupra a alte trei persoane.

Kovesi a mentionat ca nu poate face publice alte detalii, intrucat acestor persoane nu li s-a adus inca la cunostinta calitatea in dosar. De asemenea, ea nu a vrut sa specifice daca printre acestea se numara si demnitari.

Sefa DIICOT, retinuta de DNA: Ce spune Kovesi despre asa-zisa rafuiala cu Alina Bica

Jurnalistii au adus-o apoi in discutie pe Elena Udrea, care a fost fotografiata la Paris, in luna februarie, in timp ce se afla la cumparaturi alaturi de Alina Bica, Kovesi spunand ca "pentru acel eveniment Inspectia Judiciara s-a autosesizat, nu sunt elemente de natura penala, sunt elemente poate de incalacare a statutului magistratilor, dar Inspectia Judiciara va verifica".

Intrebata cine urmeaza, Laura Codruta Kovesi a raspuns: "Cei care au comis fapte de coruptie".

Bica poate fi arestata preventiv

Alina Bica, sefa Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), a fost retinuta joi seara, dupa ce a fost audiata la sediul DNA, iar procurorii au dispus inceperea urmaririi sale penale pentru abuz in serviciu.

Sefa DIICOT, Alina Bica, retinuta de DNA pentru abuz in serviciu (Video)

Initial, joi seara, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat doar luarea masurilor retinerii si arestului la domiciliu, insa vineri a stabilit ca sefa DIICOT poate fi arestata preventiv pentru 30 de zile.

Sefa DIICOT, retinuta de DNA: CSM nu da unda verde pentru arestarea preventiva

Sefa DIICOT, retinuta de DNA: CSM da unda verde pentru arestarea preventiva

Alina Bica este acuzata ca, in 2011, a facut parte dintr-o comisie ANRP care a supraevaluat un teren din Capitala, iar omul de afaceri Gheorghe Stelian ar fi fost beneficiarul unei decizii de despagubire in acest caz. Prejudiciul provocat statului este de 62,5 milioane de euro. La data respectiva, Alina Bica era si secretar de stat in Ministerul Justitiei.

Sefa DIICOT, retinuta de DNA: Alina Bica ar fi primit un teren la Snagov. Cum e implicat Dorin Cocos (Surse)

Deputati si sefi ANRE, implicati in dosar

In acelasi caz, si pentru Lacramioara Alexandru si fostul vicepresedinte ANAF Dragos Bogdan s-a dispus retinerea pentru 24 de ore, dupa ce au fost la randul lor audiati la sediul DNA.

Toti trei au facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul ANRP, urmand a fi prezentati instantei supreme, vineri, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

In acelasi dosar a fost retinut si Emil Nutiu, expert evaluator, iar fata de Sergiu Diacomatu, membru al aceleiasi comisii din ANRP, si fata de omul de afaceri Stelian Gheorghe s-a dispus masura controlului judiciar pe toata perioada desfasurarii urmaririi penale.

Vineri dimineata, presa a relatat ca inca un deputat, Catalin Teodorescu, si fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean ar fi implicati in dosarul deschis la DNA.

Sefa DIICOT, retinuta de DNA: Inca un deputat si fosta sefa ANRP, implicati in dosar

Deputatul Catalin Teodorescu, ales in Parlament pe listele PDL, ar fi urmarit penal de DNA, potrivit B1 TV. De asemenea, fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean ar fi vizata de investigatia procurorilor anticoruptie. Niciunul dintre cei doi nu se afla in Romania.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#ancheta extina Alina Bica, #dosar extins Alina Bica , #DNA