Sefa DIICOT, retinuta de DNA Nitu: Prezumtia de nevinovatie a Alinei Bica, serios afectata (Video)

Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 08:30
6309 citiri
Sefa DIICOT, retinuta de DNA Nitu: Prezumtia de nevinovatie a Alinei Bica, serios afectata (Video)
Foto: TVR News

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a comentat, vineri dimineata, cazul Alinei Bica, sefa Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), retinuta de DNA pentru abuz in serviciu.

Nitu a informat ca in perioada urmatoare conducerea DIICOT va fi asigurata de el, impreuna cu procurorul sef adjunct al Directiei, Elena Giorgiana Hosu.

Procurorul general al Romaniei a adaugat ca, in cazul in care Alina Bica nu isi va da demisia, va solicita CSM revocarea sa din functie.

Sefa DIICOT, retinuta de DNA: Alina Bica ar fi primit un teren la Snagov. Cum e implicat Dorin Cocos (Surse)

"In situatia in care nu vom fi in prezenta unui act unilateral de vointa, adica demisie, voi analiza si solicita revocarea din functia de conducere", a declarat Tiberiu Nitu.

Procurorul general al Romaniei a mentionat ca in prezent Alina Bica beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, adaugand ca "bineinteles in situatia de fata serios afectata".

"Sunt multumit de ofensiva procurorilor in lupta impotriva coruptiei. In acelasi timp, sunt profund dezamagit ca sunt procurori care n-au inteles statutul de magistrat si rigorile acestuia, chiar si atunci cand sunt detasati la alte institutii, pentru ca este important sa va spun ca faptele de care este acuzata doamna Bica sunt foarte grave, dar nu au fost savarsite in exercitarea atributiilor de procuror ori de procuror sef al DIICOT, ci de secretar de stat la Ministerul Justitiei si membru in comisia de retrocedari", a punctat procurorul general al Romaniei.

Intrebat de ce CSM a incuviintat arestul la domiciliu, in conditiile in care in alte cazuri incuviintarea este pentru arestare preventiva, procurorul general a raspuns ca decizia CSM nu este o imixtiune in procedura unei instante, ci este o procedura prevazuta de lege, prin care se incuviinteaza luarea unei masuri preventive, mai departe decizia apartinand instantei.

Acesta nu a dorit sa ofere prea multe detalii jurnalistilor.

"Nu fac speculatii, nu intru in amanunte. Luam lucrurile asa cum sunt", a incheiat Tiberiu Nitu discutia cu jurnalistii.

Sefa DIICOT, retinuta pentru abuz in serviciu

Alina Bica, sefa DIICOT, a fost retinuta, joi seara, dupa cateva ore de audieri la DNA. Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale in cazul sau pentru abuz in serviciu.

Sefa DIICOT este acuzata ca, in anul 2011, a facut parte dintr-o comisie ANRP care a supraevaluat un teren din Bucuresti. Omul de afaceri Gheorghe Stelian ar fi fost beneficiarul unei decizii de despagubire in acest caz, iar prejudiciul provocat statului se ridica la 62,5 milioane de euro.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Nitu retinere Alina Bica, #Alina Bica DIICOT retinuta, #Alina Bica DIICOT abuz serviciu , #DNA