Martorii isi mentin declaratiile la rejudecarea procesului Alinei Bica. Avocatii invoca decizia CCR

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 21 Octombrie 2019, ora 14:08
5039 citiri
Martorii isi mentin declaratiile la rejudecarea procesului Alinei Bica. Avocatii invoca decizia CCR
Foto: Facebok/ Narcis Vlad Barbu

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte care rejudeca apelul din dosarul fostei sefe DIICOT, Alina Bica, acuzata de favorizarea milionarului Ovidiu Tender, a anuntat avocatii din acest caz sa fie pregatiti ca pe 18 noiembrie sa puna concluziile finale.

La acest termen urmeaza sa fie audiati ultimii doi martori.

Este vorba de procesul in care se rejudeca apelul, dupa ce a desfiintata sentinta definitiva la 4 ani de inchisoare primita de Alina Bica, in baza deciziei CCR privind completurile de 5 judecatori.

Avocatii fostei sefe DIICOT au incercat sa puna in discutie, in timpul sedintei, o cerere privind situatia juridica a dosarului dupa motivarea deciziei CCR privind completurile specializate de la Inalta Curte. Practic, sa ceara rejudecarea de la zero a intregului proces. Instanta a amanat discutia, dupa audierile de martori.

Martori-cheie

La termenul de luni au fost audiati doi martori-cheie, procurorii DIICOT Claudia Curelaru si Mirel Radescu. Cei doi si-au mentinut toate declaratiile date anterior in acest caz, la DNA, in faza de fond a procesului si in faza de apel.

Iata ce declarau procurorii DIICOT, martori in acest caz - Doi procurori au relatat la Inalta Curte cum a facut Alina Bica presiuni in cazul Tender

"Am fost colege foarte scurt timp. Doar un an. Am interactionat foarte putin. A fost vorba doar de acel episod, cazul Ovidiu Tender in care am fost desemnata procuror de sedinta.

La un moment dat, am fost chemata de ea, inainte ca dosarul Tender sa iasa in pronuntare, si mi-a cerut sa fac concluzii pe aplicarea unei pedepse cu suspendare," declara Curelaru.

Udrea: Nu mai calca in Romania

Elena Udrea sustinea la inceputul acestei luni ca fosta sefa a DIICOT Alina Bica "nu mai calca in Romania".

"Cu Alina Bica am mai vorbit. Din cate stiu eu, Alina Bica nu mai calca in Romania, nu mai vine in Romania. (...) De data aceasta, asa cum v-am spus pe fuga la prima intalnire, cred ca lucrurile se schimba in bine in Justitie si cred ca am sansa sa ma apar corect si ca argumentele mele, care sunt probate si in fapt si in drept, vor fi avute in vedere," declara Udrea.

Detalii aici - Elena Udrea: Alina Bica nu mai calca in Romania

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alina Bica rejudecare, #Alina Bica DNA, #Alina Bica Coruptie , #DNA